Finst heeft vandaag zijn nieuwe ‘crypto-as-a-service’ oplossing gelanceerd, gericht op bedrijven en institutionele beleggers.

Dit nieuwe platform biedt een geïntegreerde oplossing voor handel, beheer en staking van meer dan 110 cryptomunten en benadrukt de snelle groei van het bedrijf.

Groei en uitbreiding in een veranderende markt

De lancering komt op een moment dat de handelsvolumes op het platform een stijging van 875% zagen van het eerste kwartaal van 2023 naar het eerste kwartaal van 2024.

“We richten ons op de institutionele markt die te maken heeft met de uitdagingen van het vinden van betrouwbare Europese crypto prime brokerage diensten, zonder de complexiteit en risico’s van het werken met meerdere offshore providers,” aldus Julien Vallet, CEO en medeoprichter van Finst.

Bron: Finst op LinkedIn.

Oplossingen voor institutionele uitdagingen

De nieuwe dienst van Finst wordt aangeboden via een enkele integratie die een breed scala aan diensten omvat. Dit omvat onder andere custody-oplossingen die losstaan van het faillissementsrisico, clearing, fiat-transacties, flexibele staking, gecureerde cryptoprotfolio’s, en directe markttoegang.

Deze uitgebreide dienstverlening is ontworpen om te voldoen aan de kritieke behoeften van institutionele klanten die zoeken naar een omvattende en kostenefficiënte toegang tot de markt binnen een robuust nalevings- en regelgevingskader.

Veiligheid en naleving op hoog niveau

Als eerste en enige Nederlandse crypto exchange met een geaudit ‘Proof-of-Reserve‘ en een volledig gescheiden structuur, zet Finst nieuwe normen voor veiligheid in de cryptosector. Finst is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank en werkt samen met ’s werelds toonaangevende bewaardienst Fireblocks en de gereguleerde Nederlandse bank Bunq om de activa van klanten veilig te stellen.

Vallet voegt toe: “De institutionele adoptie van digitale activa was niet zo snel als aanvankelijk verwacht, deels door het ontbreken van geconsolideerde aanbiedingen, infrastructuur, veiligheid en kostenefficiëntie. Wij hebben deze elementen gecombineerd in een unieke one-stop-shop oplossing waar de veiligheids- en regelgevingsnormen van traditionele financiën de wendbaarheid en mogelijkheden van gedecentraliseerde financiën ontmoeten.”

Deze nieuwe dienst positioneert Finst als een voorloper in de crypto-industrie, specifiek in het bedienen van de groeiende institutionele interesse in digitale activa. Met deze ontwikkeling verwacht het bedrijf zijn aanwezigheid in de wereld van digitale activa verder uit te breiden en te versterken.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Finst introduceert nieuwe institutionele crypto-oplossing appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!