Bijna $19 miljard dollar aan cryptocurrency is gestolen sinds 2011, een periode die wordt gekenmerkt door een toenemende criminaliteit gerelateerd aan blockchain, volgens rapporten van Crystal Intelligence.

Deze diefstallen onderstrepen de voortdurende uitdagingen waarmee de industrie worstelt op het gebied van beveiliging en vertrouwen.

Details van de crypto-diefstallen

Uit de verzamelde gegevens blijkt dat er 785 incidenten van crypto-diefstal zijn gerapporteerd, bestaande uit 220 beveiligingsinbreuken, 345 aanvallen op decentralized finance (DeFi) platforms en 220 fraudegevallen.

De grootste diefstal vond plaats in 2019, waarbij $2,9 miljard dollar werd ontvreemd via het Plus Token Ponzi-schema. Dit incident blijft de grootste enkele diefstal in de geschiedenis van cryptocurrency.

Crystal Intelligence crypto diefstallen
Bron: Crystal Intelligence.

Recordjaar voor crypto-diefstallen

In 2023 bereikte het aantal crypto-diefstallen een recordhoogte met 286 incidenten, samen goed voor meer dan $2,3 miljard dollar. Dit onderstreept het aanhoudende probleem van beveiligingsinbreuken ondanks verbeterde monitoring- en rapportagesystemen.

Ethereum (ETH) is de afgelopen twee jaar het voornaamste doelwit geworden, met 131 incidenten die bijna $1,3 miljard dollar betroffen. De Binance Smart Chain (BNB) volgde met 100 incidenten en een schade van meer dan $186 miljoen dollar.

Toekomstige maatregelen

Sinds maart 2024, de laatste maand waarover het rapport gegevens verzamelt, vond er een grote hack plaats bij de Japanse crypto beurs DMM Bitcoin, waarbij $320 miljoen dollar werd gestolen.

Het bedrijf heeft aangekondigd kapitaal te zullen ophalen om alle getroffen gebruikers terug te betalen.

The post Bijna $19 miljard dollar aan crypto gestolen sinds 2011 appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!