De GameStop-saga is terug van weggeweest. En dit keer zou Bitcoin wel eens een hoofdrol kunnen spelen. De befaamde Reddit-belegger Keith Gill, beter bekend als “Roaring Kitty”, heeft opnieuw de aandacht getrokken van de financiële wereld met zijn recente terugkeer op sociale media. Net als in 2021, veroorzaakten zijn acties een enorme prijsstijging van het aandeel GameStop (GME), waardoor speculanten hopen dat het bedrijf de nieuwe fondsen zou gebruiken om Bitcoin te kopen.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Een herhaling van de geschiedenis

In 2021 mobiliseerde Gill de WallStreetBets-community, een groep particuliere beleggers op Reddit, om GameStop-aandelen te kopen. Dit resulteerde in een explosieve prijsstijging van meer dan 1000% in minder dan een maand. De actie was gericht tegen hedgefunds die hadden ingezet op een daling van de aandelenkoers. Deze hedgefunds, zoals Melvin Capital, leden zware verliezen.

De terugkeer van Roaring Kitty

Na bijna drie jaar stilte op sociale media, keerde Gill terug met een meme op X (voorheen Twitter) op 13 mei 2024. Dit signaal was genoeg om de WallStreetBets-community in beweging te zetten. De koers van GameStop steeg met meer dan 90% op 14 mei, wat leidde tot meerdere handelsstops.

De terugkeer van Gill heeft opnieuw de anti-Wall Street sentimenten aangewakkerd. Deze keer echter, is de community geconfronteerd met meer obstakels. Platforms als Robinhood, die in 2021 de handel in GameStop-aandelen tijdelijk beperkten, zijn beter voorbereid om dergelijke acties te counteren.

Bitcoin als alternatief?

De GameStop-saga laat zien hoe de WallStreetBets-community de macht van collectieve actie gebruikt om de status quo te beïnvloeden. Deze community, net als de Bitcoin-community, is gegroeid vanuit een kritiek op het traditionele financiële systeem.

Bitcoin, beschouwd als “digitaal goud”, biedt een alternatief voor de huidige gecentraliseerde financiële systemen. Naast het narratief van digitaal goud zijn er door figuren zoals Michael Saylor, de CEO van MicroStrategy, ook andere narratieven ontstaan over Bitcoin zoals het zijn van een onderpand, energie of zelfs het eerlijkste geld ter wereld.

Bitcoin op de balans van GameStop? 

Sommige beleggers hopen op een nieuw hoogtepunt in de saga tijdens de jaarlijkse vergadering van GameStop vandaag. Aandeelhouders kunnen stemmen over enkele nieuwe voorstellen van het management. Naar verwachting zullen vragen van aandeelhouders over verwatering en de mogelijkheid om meer aandelen uit te geven centraal staan. Ook de strategie van het bedrijf voor het gebruik van de meer dan 4 miljard dollar aan cashreserves is een onderwerp waar reikhalzend naar wordt uitgekeken. De kernactiviteit van GameStop, de verkoop van fysieke videogames en consoles, is aan het afnemen.

Wat een nieuwe run op het aandeel zou kunnen veroorzaken, is een diversificatie van de balans naar bitcoin. Twee van de sterkste anti-Wall Street-communities zouden verenigd worden en GameStop zou een inflatiebestendig actief op zijn balans hebben. Er is echter geen bewijs voor dergelijke plannen, afgezien van blinde speculatie door bitcoin-enthousiastelingen.

De toekomst van GameStop en Bitcoin

Het is nog te vroeg om te zeggen of GameStop daadwerkelijk Bitcoin op zijn balans zal zetten. De mogelijke voordelen voor het bedrijf zijn echter aanzienlijk. Bitcoin kan een bescherming bieden tegen inflatie en een nieuw kanaal creëren voor inkomsten.

De GameStop-saga en de opkomst van Bitcoin weerspiegelen een breder verlangen naar financiële inclusie en controle. Beide platforms bieden een alternatief voor de gecentraliseerde en ondoorzichtige systemen waar we mee geconfronteerd worden. Hoewel het nog onzeker is hoe de GameStop-saga zich zal ontwikkelen, is duidelijk dat de Bitcoin-community aandachtig toekijkt.

The post GameStop-Saga 2.0: Gaat dit bedrijf nu ook Bitcoin op de balans plaatsen? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!