Shiba Inu, de op één na grootste meme coin, heeft de afgelopen 30 dagen een zijwaartse prijsbeweging doorgemaakt, met een duidelijke daling in de afgelopen zeven dagen. On-chain data suggereert dat deze daling op korte termijn zou kunnen aanhouden, aangezien de verkoopdruk blijft toenemen. Enkele grote houders van Shiba Inu hebben onlangs biljoenen SHIB verplaatst, mogelijk in aanloop naar een op handen zijnde uitverkoop.

Banner Shiba 1

Marktomstandigheden zetten druk op SHIB

De meeste cryptocurrencies met een grote marktkapitalisatie hebben de afgelopen 24 uur prijsdalingen doorgemaakt. Bitcoin, bijvoorbeeld, daalde van boven de $70.000 en verloor gisteren meer dan 2%, waardoor de verliezen over 7 dagen opliepen tot meer dan 5%. Dit leidde op zijn beurt tot een overeenkomstige daling van de prijs van grote altcoins, waarbij ook Ethereum bijna 5% daalde.

Whales verplaatsen biljoenen SHIB naar Coinbase

In een recente post op sociale media merkte de grote transactiemonitor OnchainDataNerd op dat er 4,29 biljoen SHIB-tokens door 10 whale-wallets naar Coinbase zijn gestort. Op het moment van de overdracht hadden deze tokens een waarde van ongeveer $97,33 miljoen. De enorme overdracht naar Coinbase betekent dat de whales nu een gemakkelijke manier hebben om hun bezit te verkopen, wat nieuwe verkoopdruk op de markt kan introduceren.

Kopers nodig voor herstel Shiba Inu-prijs

Op het moment van schrijven wordt SHIB verhandeld tegen $0,00002217 en is de afgelopen zeven dagen met 15,10% gedaald. De cryptocurrency heeft de afgelopen 24 uur twee keer steun getest op $0,00002117 en loopt het risico verder te dalen te midden van de verkoopdruk. Om de prijs van Shiba Inu te laten herstellen in het licht van de enorme verkoopdruk, moeten er genoeg kopers zijn om het overtollige aanbod op te nemen.

Positieve signalen op lange termijn

Aan de andere kant suggereert een recente explosie in de Shiba Inu burn rate dat de verkoopdruk zeer binnenkort zou kunnen eindigen. Deze toename in de SHIB burn rate vertegenwoordigt een verandering van 68.000% in de afgelopen 24 uur. Hoewel de prijsactie op korte termijn negatief kan zijn, blijven de vooruitzichten op lange termijn positief. Volgens een analist staat Shiba Inu klaar om te stijgen naar $0,00024, wat een stijging van 1.100% ten opzichte van het huidige prijsniveau zou betekenen.

The post Shiba Inu onder druk: Whales verplaatsen 4,29 biljoen SHIB naar Coinbase appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!