Na twee opeenvolgende dagen van forse uitstroom hebben Bitcoin ETF’s op 12 juni een opmerkelijke ommekeer laten zien. Met een instroom van $100,8 miljoen werd een aanzienlijk herstel geboekt, waarbij Fidelity’s FBTC de lijst aanvoerde. Deze ontwikkeling volgt op de recente piek in de Bitcoin-prijs en wijst op hernieuwd optimisme in de markt.

Banner Bitcoin 1

Fidelity’s FBTC leidt de weg

Volgens data van Farside was Fidelity’s FBTC verantwoordelijk voor het leeuwendeel van de instroom, met $50,6 miljoen. BlackRock’s IBIT volgde op de tweede plaats met $15,6 miljoen, op de voet gevolgd door Bitwise’s BITB ETF met $14,5 miljoen. BITB wist hiermee de uitstroom van $56,5 miljoen op 11 juni ongedaan te maken. Ook Valkyrie’s HODL noteerde een instroom van $11,6 miljoen.

Contrast met eerdere uitstroom

De instroom op 12 juni staat in schril contrast met de hoge uitstroom van de voorgaande twee dagen. Met name Grayscale’s GBTC werd hard getroffen, met een uitstroom van $121 miljoen op 11 juni en $39,5 miljoen op 10 juni. Ook andere ETF’s, zoals ARKB en BITB, kampten in die periode met uitstroom, wat bijdroeg aan het negatieve sentiment.

Ommekeer door stijgende Bitcoin-prijs

De ommekeer in momentum kan worden toegeschreven aan de recente stijging van de Bitcoin-prijs, die kort boven de $69.000 uitkwam na beter dan verwachte Amerikaanse CPI-data. Hoewel de piek van korte duur was, wist deze toch optimisme in de markt te injecteren. Ook de afkoelende inflatiecijfers lijken het vertrouwen van beleggers in de bredere markt te hebben versterkt.

The post Bitcoin ETF’s zijn volledig terug met $100,8 miljoen aan instroom appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!