Galaxy Digital’s CEO Michael Novogratz blijft zijn steun voor memecoins uiten. Onlangs herhaalde hij in een bericht op X dat memecoins een fundamentele rol spelen binnen de cryptosector.

Hij noemt ze “de krachtigste verhalen die er zijn” en stelt dat het kiezen van de juiste memecoin om in te investeren kan leiden tot aanzienlijke winsten. Novogratz legde uit dat het vermogen om memecoins met een humoristisch of eigenzinnig karakter te selecteren, zoals zijn schoonzoon succesvol doet met munten zoals Dogecoin (DOGE) en Dogwifhat (WIF), essentieel is voor succes in deze niche.

Dubbele kanten van de memecoin medaille

Ondanks Novogratz’ enthousiasme zijn er ook kritische geluiden binnen de sector. Velen beschouwen memecoins nog steeds als “dwaze casinochips”. Tegenstanders zoals Charlie Silver, CEO van Permission.io, en de pseudonieme crypto-commentator McGavin, uiten hun bezorgdheid over de efficiëntie en duurzaamheid van memecoins in de markt.

Silver stelt dat de echte hoeksteen van de crypto-economie nog moet verschijnen en bekritiseert memecoins als inefficiënte marktactiviteiten.

mike novogratz memecoins tweet
Bron: Mike Novogratz op X.

Groei en marktimpact van memecoins

Desondanks laat een rapport van Galaxy Digital zien dat memecoins geen tijdelijke rage zijn. Het rapport benadrukt dat memecoins zijn ontstaan met het doel snel rijk te worden, wat altijd een menselijke drijfveer is geweest.

Het benoemt de blijvende aantrekkingskracht en het potentieel van memecoins binnen de bredere cryptomarkt, met een gezamenlijke marktkapitalisatie van meer dan $60 miljard dollar.

The post Memecoins essentieel voor cryptomarkt, stelt Galaxy’s Novogratz appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!