Terraform Labs heeft ingestemd met het betalen van een astronomisch bedrag van $4,47 miljard aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) als onderdeel van een schikking met de toezichthouder. Deze overeenkomst volgt nadat een jury Terraform Labs en medeoprichter Do Kwon aansprakelijk had gesteld voor de ineenstorting van het Terra-ecosysteem in 2022, waarbij beleggers voor $40 miljard aan vermogen verloren.

Banner Default 5 (Laatste nieuws)

Schikkingsbedragen en voorwaarden

De totale schikkingssom omvat een boete van ongeveer $3,6 miljard, een civiele straf van $420 miljoen en bijna $467 miljoen aan rente vóór de uitspraak. Volgens de schikkingsovereenkomst is voormalig Terraform Labs CEO Do Kwon persoonlijk aansprakelijk voor $110 miljoen aan boetes, $80 miljoen aan civiele straffen en ongeveer $14,3 miljoen aan rente.

Overdracht van crypto-activa

De schikking stipuleert ook de overdracht van alle crypto-activa van de Luna Foundation Guard en alle Pyth Network (PYTH) tokenholdings van Kwon om de boetes en rente te dekken. Eventuele resterende bedragen uit de verkoop van deze activa zullen worden toegepast op de civiele straffen.

Achtergrond SEC vs Terraform Labs

De SEC diende in 2023 een rechtszaak aan tegen Terraform Labs, waarin het bedrijf en oprichter Do Kwon werden beschuldigd van het verkopen van niet-geregistreerde effecten en het misleiden van beleggers na de ondergang van het Terra-ecosysteem. In 2022 begon de TerraUSD algoritmische stablecoin tekenen van instabiliteit te vertonen, gevolgd door een massale uitstroom van beleggers uit het Terra-ecosysteem, vergelijkbaar met een bankrun.

Onzekere toekomst Do Kwon

Het lot van Do Kwon blijft onduidelijk, terwijl rechtbanken in Montenegro worstelen met de vraag wat ze met de Zuid-Koreaanse staatsburger moeten doen. De rechtbanken hebben meerdere keren van koers veranderd over de beslissing om Kwon uit te leveren. Advocaten van de Terraform-oprichter argumenteren dat onjuiste procedures en aanvragen in de lagere rechtbanken de gerechtelijke procedures in de vele beroepen hebben aangetast.

Conclusie

De schikking tussen Terraform Labs en de SEC markeert een belangrijke stap in de nasleep van de instorting van het Terra-ecosysteem. Hoewel de astronomische bedragen die betaald moeten worden een zware slag zijn voor het bedrijf en zijn oprichter, biedt het ook duidelijkheid voor de gedupeerde beleggers. Of Do Kwon uiteindelijk zal worden uitgeleverd aan zijn geboorteland of aan de Verenigde Staten om daar terecht te staan, zal de komende tijd moeten blijken.

The post BREAKING: Terraform Labs treft schikking van $4,47 miljard met SEC na instorting Terra-ecosysteem appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!