Ripple’s (XRP) CEO Brad Garlinghouse heeft tijdens de XRP Ledger Community Summit in Amsterdam de langverwachte stablecoin van het bedrijf onthuld, genaamd Ripple USD (RLUSD). Deze aankondiging bevestigt RLUSD als het handelssymbool voor de nieuwe stablecoin.

Tijdens zijn sessie, waar ook Ripple CTO David Schwartz aanwezig was, introduceerde Garlinghouse de munt humoristisch als “Real USD”, maar legde uit dat RLUSD staat voor “Ripple USD”. Deze onthulling volgt op de aanvraag voor een handelsmerk voor dezelfde naam bij het Amerikaanse juridische databaseregister Justia, ongeveer een maand geleden.

Innovatie en uitbreiding binnen het XRP-ecosysteem

De introductie van RLUSD is bedoeld om transacties binnen het XRP Ledger (XRPL) te stabiliseren door een vaste koppeling aan de Amerikaanse dollar te behouden. RLUSD zal beschikbaar zijn op het XRP Ledger en op Ethereum (ETH), wat de munt brede toepasbaarheid geeft over verschillende blockchain omgevingen.

ripple rlusd aankondiging tweet
Bron: Ripple op X.

Deze strategische zet zou Ripple’s marktpositie moeten versterken door een divers publiek aan te trekken, van blockchain enthousiastelingen tot professionals in de financiële sector die op zoek zijn naar betrouwbare digitale transacties.

Toekomstplannen en marktgroei

Ripple plant om de stablecoin tegen het einde van 2024 te lanceren. RLUSD zal een 1:1 door USD ondersteunde stablecoin zijn, die transparantie en stabiliteit biedt aan de markt.

De pivot van Ripple naar de stablecoin-markt heeft als doel een aandeel te verwerven in deze snelgroeiende sector, die naar verwachting in de komende vier jaar bijna een waarde van $3 biljoen dollar zal bereiken.

Technologische ontwikkelingen en samenwerkingen

Om innovatie verder te bevorderen, heeft RippleX, de ontwikkelingsafdeling van Ripple, onlangs de XRPL EVM sidechain aangekondigd. Deze zal EVM-compatibiliteit naar het XRP Ledger brengen, nieuwe gebruiksmogelijkheden in DeFi en activatokenisatie mogelijk maken.

De sidechain zal via een brug verbonden zijn met het hoofd XRPL-netwerk, waarbij eXRP zal dienen als het native activum en gas token.

Koop je Ripple voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Ripple kondigt officieel RLUSD aan: Lancering gepland voor eind 2024 appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!