De koers van Bitcoin (BTC) heeft een vrij volatiele dag achter de rug. De koers van de crypto koning steeg gisteren middag met zo’n 5.5%, na gepubliceerde inflatie cijfers, die verrassend positief lijken te zijn. 

We kunnen zien dat de inflatie begint af te remmen. De CPI data wist namelijk van 3.4% naar 3.3% te dalen. De economie lijkt dus te verbeteren en hoe lager de inflatiecijfers zijn, hoe lager de Centrale Amerikaanse Bank de rentes zal houden. Dit is vervolgens positief voor risk-assets zoals Bitcoin. 

De Federal Reserve heeft gisteren de rentes op gelijke hoogtes gehouden. De koers van Bitcoin reageert met een daling op dit besluit. De Amerikaanse Centrale Bank wil de rentes voor nu nog op 5,25% houden, maar lijkt wel binnenkort de rentes willen te gaan verlagen. 

Wat betekent dit voor Bitcoin?

De koers van Bitcoin geeft gemixte signalen af. Het feit dat de inflatie aan het afremmen is, is zeer positief. Daartegenover hadden investeerders gisteren liever een rente verlaging gezien van de Federal Reserve. 

Het lijkt er echter wel op dat de Fed binnenkort dus van gedachten gaat veranderen en de rentes om laag gaat brengen, dan zou Bitcoin wel eens een inhaalmanoeuvre kunnen gaan maken.

Bitcoin technische koers analyse. Bron: Tradingview.

Tot dusver zien we geen duidelijke richting die Bitcoin op beweegt. De koers bevindt zich in een range tussen $66.000 en $71.500 dollar. Bitcoin heeft gisteren dus de onderkant van de range opnieuw getest en hier enige liquiditeit weggenomen. Het logische gevolg zou kunnen zijn dat we de bovenkant van de range gaan terug testen om hier liquiditeit weg te halen.

We kunnen als conclusie stellen dat de koers van Bitcoin er interessant uit ziet en dat het niet lang meer duurt voordat we een explosieve koersuitbraak gaan zien. De Bitcoin halving, afremmende inflatie en recordhoogtes voor kapitaal instroom van de Bitcoin ETF’s geven aan dat de bullmarkt nog maar net begonnen is.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Inflatiecijfers dalen: Kans op koersuitbraak voor Bitcoin? appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!