Vitalik Buterin, mede-oprichter van Ethereum (ETH), blijft een fervent verdediger van memecoins. Hij ziet praktische toepassingen voor deze munten, ook al roepen ze controverse op binnen de crypto-gemeenschap.

Buterin benadrukt dat het dominante narratief rondom memecoins niet per se negatief is en dat ze nuttig kunnen zijn in het dagelijks leven.

Praktische toepassingen van memecoins

Buterin deelde op X zeven toepassingen die volgens hem bewijzen dat memecoins meer zijn dan alleen een ‘modeverschijnsel’. Hij gelooft dat ze kunnen dienen als een vorm van reputatie of identiteit binnen gemeenschappen of online spaces. Ook kunnen ze gebruikt worden voor kleine internationale betalingen, zelfs als ze hier niet specifiek voor ontworpen zijn. Verder zouden gedecentraliseerde sociale mediaplatforms memecoins kunnen integreren om creators te belonen en gebruikersengagement te stimuleren, vergelijkbaar met het geven van fooien of het belonen van populaire posts met tokens.

vitalik buterin memecoins toepassingen
Bron: Vitalik Buterin op X.

Daarnaast kunnen memecoins een rol spelen in voorspellingsmarkten, waar ze gebruikt worden om te gokken of deel te nemen aan het voorspellen van gebeurtenissen. Buterin stelt ook voor dat memecoins privacyfeatures kunnen bevatten die gebruikers in staat stellen om anonieme transacties uit te voeren met verbeterde privacybescherming. Verder kunnen ze geïntegreerd worden in zk validiums, een soort layer-2 schaaloplossing, voor niche toepassingen of experimentele projecten.

Tot slot zouden ze kunnen dienen in governance mechanismen of stemsytemen om beslissingen te maken over de richting van een project.

Kritiek en de economische realiteit

Ondanks Buterins optimisme, blijft er kritiek op het concept van memecoins. Gebruiker 0xDesigner uitte zijn verbazing over het feit dat memecoins nog steeds een dominante rol spelen in de crypto-industrie. Hij voelt dat het huidige narratief rondom altcoins tekortschiet in vergelijking met eerdere jaren waarin DeFi en NFTs centraal stonden.

Buterin zelf is ook kritisch over de “financialisatie” van de huidige cyclus van memecoins, die vooral lijkt gericht op geld verdienen.

The post Vitalik Buterin spreekt zich uit: Memecoins meer dan alleen hype appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!