We hebben eindelijk een idee wanneer de langverwachte spot Ethereum exchange-traded funds (ETF’s) zullen beginnen te verhandelen na hun gedeeltelijke goedkeuring in mei. Tijdens een hoorzitting van de Amerikaanse Senaatscommissie voor Begrotingen op 13 juni onthulde Securities and Exchange Commission (SEC) voorzitter Gary Gensler dat deze financiële producten hun definitieve goedkeuring kunnen krijgen “ergens in de loop van deze zomer”.

Banner Ethereum 1

Goedkeuringsproces verloopt soepel

Gensler deed deze onthulling in reactie op een vraag van de Republikeinse senator Bill Hagerty uit Tennessee over het ETF-goedkeuringsproces. Volgens Gensler verliep het goedkeuringsproces “soepel” en doorliepen de productuitgevers administratieve procedures van de staf van de toezichthouder.

Marktdeelnemers wachten op commentaar SEC

Hoewel sommige belanghebbenden voorspelden dat de producten al in juli zouden kunnen beginnen te verhandelen, wezen anderen erop dat de goedkeuring vóór november zou kunnen plaatsvinden. Ondertussen legde senior Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas uit dat de uitgevende instellingen nog steeds wachten op commentaar van de SEC-afdeling Corporation Finance op hun S-1-aanvragen.

Kritiek op toezichthouders

Ondertussen werd de SEC bekritiseerd voor het niet goed reguleren van de crypto-industrie. Senator Hagerty omschreef de benadering van Gensler’s commissie ten aanzien van de industrie als obstakels die hebben verhinderd dat de VS een crypto-leider is geworden. Ook het vermogen van de Commodities Futures Trading Commission (CFTC) om de opkomende industrie te reguleren werd in twijfel getrokken door senator Dick Durbin.

Conclusie

De onthulling van Gensler over de mogelijke tijdlijn voor de goedkeuring van Ethereum ETF’s biedt enige duidelijkheid voor beleggers die reikhalzend uitkijken naar deze producten. Hoewel het exacte tijdstip van de lancering nog onzeker is, lijkt het erop dat de ETF’s ergens deze zomer zullen beginnen te verhandelen. Ondertussen blijven senatoren de toezichthouders bekritiseren voor hun aanpak van de regulering van de crypto-industrie, wat wijst op de voortdurende uitdagingen waarmee deze opkomende sector wordt geconfronteerd.

The post BREAKING: SEC-voorzitter Gensler deelt tijdlijn voor start van Ethereum ETF’s appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!