Ondanks massale aankopen door Bitcoin whales, blijft de BTC-prijs gevangen in een hardnekkige handelsrange. Dit vult handelaren niet bepaald met hoop, en nieuwe analyses waarschuwen dat de prijs zelfs onder de $50.000 kan duiken als de resterende biedsteun het begeeft.

Banner Bitcoin 1

Handelaar: Bitcoin-kopers moeten $60.000 vasthouden

In een post op X (voorheen Twitter) gaf de bekende handelaar Peter Brandt Bitcoin-bulls stof tot nadenken. Volgens Brandt kan BTC/USD nog steeds onder de $65.000 zakken en vervolgens doorstoten naar $60.000. Als ook dat niveau breekt, zou de markt kunnen afzakken tot $48.000, aldus de handelaar.

Weerstand bij all-time highs

De all-time highs van Bitcoin, die momenteel op $73.800 liggen, vormen een formidabele weerstand. Gegevens van handelssuite DecenTrader tonen de omvang van de liquiditeit op en boven dat niveau. Populaire handelaar Skew merkte op dat er behoorlijk veel vraagdiepte is rond $70.000 en hoger, en dat de markt waarschijnlijk een nieuw narratief nodig zal hebben om door dat niveau heen te bieden.

Whales verhogen blootstelling

Niet iedereen is het eens met de sombere voorspellingen over de BTC-prijs. Sommige marktanalisten merkten op dat Bitcoin whales hun blootstelling aanzienlijk hebben verhoogd bij de recente prijsniveaus. Het aantal whale-entiteiten dat minstens 1.000 BTC bezit, benadert deze week zijn eigen all-time highs.

Willy Woo, maker van on-chain dataplatform Woobull, noemde deze ontwikkeling “bullish”. Volgens Woo begint in elke cyclus in het verleden de FOMO-fase van de bullmarkt wanneer whales beginnen te verkopen tijdens de prijsrally (d.w.z. zich ontdoen van hun whale-status).

The post Kunnen Bitcoin whales de BTC-prijs beschermen tegen nieuwe daling tot $48.000? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!