Ripple (XRP) heeft in samenwerking met Archax, een door de Britse Financial Conduct Authority gereguleerde crypto exchange, zijn partnerschap verder uitgebreid. Het doel van deze samenwerking is om honderden miljoenen dollars aan getokeniseerde reële activa (RWA’s) naar de XRP Ledger (XRPL) te brengen.

Deze stap is bedoeld om XRPL een voorloper te maken op de markt voor getokeniseerde activa, wat de blockchain aanzienlijk kan versterken.

Voordelen voor XRP Ledger

Door de uitgebreide samenwerking kunnen toonaangevende financiële instellingen die al partner zijn van Archax, hun bezittingen tokenizen via de XRPL.

Deze mogelijkheid is een direct resultaat van de vernieuwde samenwerking, die de XRPL een sterke instroom van nieuwe activa biedt en zijn positie als toonaangevende blockchain voor tokenisatie versterkt.

ripple archax samenwerking
Bron: Ripple op X.

Strategische en tijdige samenwerking

Markus Infanger, Senior Vice President bij Ripple, benadrukt het strategische en tijdige karakter van deze samenwerking. Volgens hem staat de blockchainindustrie op het punt om een nieuwe fase van grootschalige adoptie te betreden, waarbij de technologie substantiële waarde zal toevoegen aan de financiële markten.

Gedeelde visie en historie

De samenwerking tussen Ripple en Archax wordt gekenmerkt door een compliance-first aanpak, waarbij beide bedrijven actief samenwerken met regelgevers en beleidsmakers. Hun relatie begon in 2022 toen Archax samenwerkte met Metaco voor het aanbieden van bewaardiensten voor digitale activa aan hun klanten.

In 2023 versterkte Ripple deze banden door Metaco over te nemen, wat de samenwerking tussen Ripple en Archax verder verdiepte.

Groeiende vraag naar tokenization

Graham Rodford, CEO van Archax, uit zijn vertrouwen in de toenemende vraag naar de tokenisatie van reële activa. Hij gelooft dat de technologie-industrie een kritiek punt heeft bereikt voor mainstream adoptie.

Archax is actief bezig om financiële instellingen te faciliteren bij het tokenizen van hun activa op de XRPL, wat de institutionele adoptie van blockchaintechnologie bevordert.

Innovaties en toekomstvisie

Ripple heeft onlangs de XRPL EVM sidechain gelanceerd om Ethereum Virtual Machine (EVM) compatibiliteit naar de XRP Ledger te brengen, waardoor nieuwe mogelijkheden worden geopend in Decentralized Finance (DeFi) en het gebruik van RWA.

Koop je Ripple voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Ripple en Archax vernieuwen en verbreiden samenwerking appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!