Paolo Ardoino, CEO van Tether, heeft Bitcoin (BTC) geprezen als de enige echte gedecentraliseerde valuta. In gesprekken met de media benadrukte hij dat Bitcoin zich onderscheidt door zijn unieke, onveranderlijke wiskundige regels, die het vrijwaren van enige centralisatie.

Dit aspect maakt Bitcoin volgens hem ongeëvenaard in de wereld van digitale valuta.

Stabiliteit en zekerheid van Bitcoin

Ardoino legde uit dat, in tegenstelling tot andere cryptomunten, Bitcoin niet lijdt onder frequente updates of wijzigingen door ontwikkelaars. Dit draagt bij aan de stabiliteit en voorspelbaarheid van het netwerk. “Bitcoin gaat over zekerheid. Het is alsof een klok die eeuwig doortikt,” zei Ardoino.

Hij voegde toe dat Bitcoin, met een maximale voorraad van 21 miljoen munten, een vastgestelde halvering van de beloning voor miners kent elke vier jaar, een principe dat niet aan verandering onderhevig is.

bitcoin koers all time
Bitcoin koers sinds het begin. Bron: Coinmarketcap.

Bitcoin’s ongeëvenaarde marktpositie

Ook in 2024 blijft Bitcoin leidend in de cryptomarkt. Eerder dit jaar bereikte het een recordhoogte van $73.000 dollar. De Tether CEO is van mening dat er waarschijnlijk geen enkele andere asset is die Bitcoin kan overtreffen, zowel in termen van infrastructuur als in waardebehoud op lange termijn.

Hij ziet Bitcoin als een pilaar van zekerheid in een anders zeer veranderlijke markt.

Kritiek op memecoins en snelle ontwikkelingen

Naast zijn lof voor Bitcoin uitte Ardoino ook zijn scepsis over de snelgroeiende industrie van memecoins, die volgens hem het tegenovergestelde zijn van Bitcoin. Deze door internetmemes geïnspireerde munten vertegenwoordigen een geheel andere benadering van cryptogeld, een die Ardoino niet ziet zitten.

“Ik hou van memes, maar niet van memecoins,” verklaarde hij, doelend op hun gebrek aan fundament en de grilligheid van hun waarde.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Tether CEO: ‘Bitcoin is de enige echte gedecentraliseerde valuta’ appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!