Gary Gensler, voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), heeft aangegeven dat de goedkeuring voor Ethereum (ETH) spot exchange-traded funds (ETF’s) waarschijnlijk deze zomer zal plaatsvinden.

Tijdens een hoorzitting van de Senaatscommissie voor Bankzaken op 13 juni besprak Gensler de voortgang van de registratie van deze financiële producten.

Goedkeuring Ethereum ETF binnen weken verwacht

De hoorzitting van gisteren was gericht op de begrotingsaanvragen voor 2025 van president Joe Biden. Tijdens deze hoorzitting gaf Gensler aan dat de goedkeuring van S-1 registratieverklaringen voor vermogensbeheerders “ergens in de loop van deze zomer” zou kunnen plaatsvinden.

Dit is een belangrijke stap voor de handel in spot ether-ETF’s op Amerikaanse beurzen. Eerder, op 23 mei, had de SEC al 19b-4 aanvragen van acht bedrijven goedgekeurd. De definitieve goedkeuring vereist echter ook de S-1 registratieverklaringen en die ontbreken momenteel nog.

“Individuele uitgevers van ETF’s doorlopen nog steeds het registratieproces. Het verloopt vlot”, wist Gensler te melden.

Volgens analisten was er een mogelijkheid dat spot ether-ETF’s al in juni op de Amerikaanse markten zouden kunnen verschijnen. Desondanks gaf Gensler aan dat het proces enige tijd zal vergen. Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas suggereerde dat de lancering van deze producten in juni mogelijk was. Hij voorspelde dat de uiteindelijke goedkeuring door de SEC rond 4 juli zou plaatsvinden.

Gensler krijgt kritiek over ETF-vertraging

Senator Bill Hagerty uit Tennessee stelde tijdens de hoorzitting vragen aan Gensler over de vertraging in de goedkeuring van ether-ETF’s. Hij beschuldigde de SEC ervan geen prioriteit te geven aan duidelijke regelgeving voor crypto.

“Je geeft geen prioriteit aan het maken van regels voor gebieden die dat hard nodig hebben,” zei Hagerty. “En hier heb ik het over het opstellen van een constructieve set van regels voor de crypto-industrie. Dit is een innovatieve industrie. Het is een industrie waarin de Verenigde Staten het voortouw zouden moeten nemen.”

Met de goedkeuring van de S-1 aanvragen deze zomer, kunnen beleggers verwachten dat ether-ETF’s binnenkort beschikbaar zullen zijn op de Amerikaanse beurzen. Dit volgt de eerdere goedkeuringen van bitcoin-ETF’s, die in januari dit jaar begonnen met handelen.

De bitcoin-ETF’s presteerden zeer sterk dit jaar, maar ervaarden gisteren een enorme netto-uitstroom.

Het bericht Ethereum ETF: toezichthouder deelt nieuwe update over lancering verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!