Dogecoin laat volgens de analisten van NewsBTC bearish koersactie zien. Als de memecoin onder de 0,15 dollar terechtkomt, kan dat volgens hen een daling naar het niveau van 0,14 dollar beginnen op de korte termijn. Daar zou de Dogecoin koers dan weer steun moeten vinden.

Komt het seizoen van de memecoins zo langzaam ten einde?

Dogecoin koers dipt opnieuw

Na een redelijke stijging tot het niveau van 0,15 dollar is Dogecoin in de problemen gekomen. Over de afgelopen week daalde de memecoin met 11,71% en dat brengt de koers van Dogecoin op het huidige niveau van 0,1422 dollar. Als het negatieve momentum blijft aanhouden, dan vinden we volgens de analist van NewsBTC waarschijnlijk op 0,14 dollar weer wat steun.

Op dit moment handelt Dogecoin onder een volgens NewsBTC belangrijke steun op 0,1450 dollar en het 100-uur bewegende gemiddelde. Nu beschermen de bulls de koers van 0,14 dollar en de steunzone rond het 61,8% Fibonacci-niveau.

Dat is dus de koers waar Dogecoin boven moet blijven de komende uren. Lukt dat niet? Dan liggen er mogelijk verdere dalingen in het verschiet voor de grootste memecoin van de markt.

Als we naar boven kijken ligt de eerste grote weerstand voor Dogecoin op het niveau van 0,1450 dollar volgens de analisten van NewsBTC. Weet de munt die koers te doorbreken? Dan staan de verkopers op het niveau van 0,15 dollar opnieuw klaar.

Meer verliezen voor Dogecoin?

Als de Dogecoin koers er binnenkort niet in slaagt om de koers van 0,1450 te herpakken, dan is de kans volgens NewsBTC aanwezig dat de munt verder gaat dalen.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Verliest de munt ook die belangrijke steun op 0,14 dollar? Dan moeten de bulls verder omlaag kijken naar het niveau van 0,1375 dollar, waar de volgende grote steun voor de munt moet liggen.

Voor nu pakt de MACD op de uurgrafiek – een momentum indicator uit de technische analyse – ook momentum op in de bearish-zone. Daarnaast is de Relative Strength Index (RSI) onder de 50 gedoken. Alles bij elkaar zijn dat niet de signalen waar investeerders op moeten hopen.

Wat dat betreft kan het weleens zo zijn dat het seizoen van de memecoins de komende weken als een nachtkaars uitgaat.

The post Dogecoin in de problemen? Deze analist is bearish! appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!