Cardano en zijn cryptocurrency ADA hebben sinds de bullrun van 2020/2021 veel trouwe investeerders. Tijdens die periode kwamen er regelmatig updates uit die het netwerk verbeterden. Nu spreekt Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, over een nieuwe belangrijke update.

Banner Cardano 1

Koers ADA is geen reden tot zorg

Hoskinson heeft recent zorgen over de gezondheid van de blockchain van tafel geveegd, ondanks dat de koers van ADA geen peper in de reet heeft. Hij begon over een grote protocolupgrade die eraan komt.

In een interview met Tony Edward van Thinking Crypto wees Hoskinson op de levendige gemeenschap van Cardano en de aanstaande verbeteringen die de schaalbaarheid en governance van het netwerk zullen versterken.

Hoskinson gaf een update over de gang van zaken bij Cardano en vertelde dat het team werkt aan twee onderdelen van de roadmap: Basho (schaalbaarheid) en Voltaire (governance). Hij legde uit dat Voltaire nodig is voor bepaalde aspecten van Basho en zich richt op het opzetten van een representatief on-chain governance systeem.

De Cardano-gemeenschap heeft twee jaar lang gediscussieerd over de implementatie van Voltaire voordat ze kozen voor het Cardano Improvement Proposal (CIP) 1694. Daarna organiseerde het team meer dan 25 workshops wereldwijd en voerde uitgebreide dialogen gedurende anderhalf jaar om het ontwerp van het governance-instrument af te ronden.

Volgende week is het fork time

Hoskinson zei dat de laatste implementatiefase in volle gang is, met node 9.0 die naar verwachting volgende week klaar is voor de fork. Hij benadrukte de gemeenschapsgedreven aanpak van Cardano, waarbij belanghebbenden gedurende het hele proces betrokken zijn. De hard fork vereist dat 70% van de stake pool operators de nieuwe node installeren voordat deze kan worden geactiveerd.

Naast de bevestiging van de naderende hard fork, onderstreepte Hoskinson ook het belang van de nieuwe governance systeem en de verbeteringen aan Plutus V3, wat BLS-ondersteuning mogelijk zal maken.

Voor nieuwkomers in het Cardano-ecosysteem betekent BLS (Boneh-Lynn-Shacham) ondersteuning de integratie van BLS-cryptografie in het Plutus smart contract platform van Cardano.

Deze upgrade belooft de schaalbaarheid en het bestuur van Cardano te verbeteren, wat een belangrijke stap is voor de toekomst van het netwerk.

The post Cardano op korte termijn, dit is wat je kan verwachten appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!