Bitcoin heeft een aantal zware dagen achter de rug. Elke keer als de munt omhoog schiet, wordt het nog verder teruggedrukt. Op dit moment worstelt BTC met een prijslevel van 66.300 dollar; een prijslevel dat erg belangrijk is. Laten we naar de grafieken kijken.

Banner Bitcoin 1

Hoe staat BTC ervoor?

Om te beginnen gaan we eerste een blik werpen op de wekelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor 7 dagen, waardoor we een zeer goed beeld krijgen van de koersgeschiedenis. Zo zien we bijvoorbeeld hoe erg Bitcoin is gestegen in het afgelopen jaar.

In de grafiek hierboven is een rode zone te zien die erg belangrijk is. Dit prijslevel ligt rondom de vorige all time high van Bitcoin, en zorgde eerder dit jaar voor de nodige weerstand. De munt worstelde flink om boven dit prijslevel te blijven, maar had uiteindelijk wel succes. Het positieve resultaat hiervan is nog niet te zien, maar dat krijgen we hopelijk binnenkort.

Het is namelijk zeer positief als een munt voorbij een vorige hoogte stijgt – vooral als dit gepaard gaat met het breken van een prijszone (zoals deze rode). De kans wordt dan namelijk kleiner dat de munt weer verder zakt. Elke keer als BTC nu naar de rode zone beweegt, kan de munt hier ondersteuning vinden.

Kan Bitcoin weer boven 66.300 dollar komen?

Om dit beter te analyseren, gaan we ook even kijken naar de 4-uurs grafiek. Er zijn namelijk ook twee blauwe lijnen getekend, die we minder goed kunnen zien op de wekelijkse grafiek. Deze twee prijslevels vinden hun oorsprong bij een vorig hoogtepunt en een vorig laagtepunt.

Zoals je kan zien beweegt BTC nu al een tijdje zijwaarts tussen deze prijzen, en zolang de munt niet door een van de lijnen breekt, zal dat nog eventjes zo blijven. Helaas lijkt de munt net wel onder de lijn van 66.300 dollar te zakken, maar de munt is nu wel dicht bij een reclaim. Dit betekent dat dit prijslevel weer heroverd kan worden, wat meestal weer voor wat positieve prijsactie zorgt.

Hopelijk krijgt BTC dit klaargespeeld, anders zal de koers waarschijnlijk verhandeld worden voor een prijs die onder de 66.300 dollar ligt. In dat geval zou er nog steeds niet heel veel aan de hand zijn, als de munt maar boven de onderkant van de rode zone blijft (62.000 dollar).

De koers van Bitcoin oogt dus wat zwaar, maar er zijn nog genoeg kansen om hier een opleving te krijgen. Hopelijk kunnen we aan het eind van deze dag weer een koers zien die boven de blauwe lijn ligt, anders krijgt het een redelijk ruim speelveld tussen 62.000 en 66.300 dollar.

The post Analyse: lukt het Bitcoin om boven 66.000 dollar te blijven? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!