De prijs van Ethereum [ETH] is in de afgelopen 24 uur met 2,7% gedaald tot $3.442. Deze daling volgt op een aanzienlijke overdracht van een ICO whale naar de Kraken-exchange. De overdracht wijst op mogelijke verkoopactiviteiten door langetermijnhouders van Ethereum. Laten we eens kijken naar de impact hiervan op de markt en wat het kan betekenen voor ETH-handelaren.

Banner Ethereum 2 (telephone)

Whale-bewegingen veroorzaken rimpelingen in de markt

Recente on-chain data onthulde dat een Ethereum ICO whale ongeveer 5,5K ETH (ter waarde van $19,3 miljoen) heeft overgedragen naar de Kraken-exchange. Deze stap ging vooraf aan een opmerkelijke uitverkoop die de prijs van ETH omlaag duwde. De whale in kwestie verwierf oorspronkelijk 150K ETH tijdens de ICO-fase van Ethereum voor slechts $0,31 per token. Ondanks de grote transacties behoudt de whale nog steeds ongeveer 139K ETH, verspreid over drie wallets, met een huidige waarde van rond de $469 miljoen.

Gemengde signalen in de Ethereum-markt

Hoewel er een waarneembare correlatie is tussen de overdrachten van de whale en de prijsbewegingen van ETH, wijzen bredere marktgegevens op een algemene daling van ETH die naar exchanges wordt verplaatst. Deze trend suggereert dat, afgezien van een paar grote spelers, het algemene beleggerssentiment meer neigt naar vasthouden dan verkopen.

Recente liquidatiegegevens schetsen echter een somber beeld van de volatiliteit van de markt. In de afgelopen 24 uur hebben Ethereum-liquidaties $92,8 miljoen bijgedragen aan een totaal van $465,20 miljoen over verschillende cryptocurrencies. Zulke hoge liquidatievolumes kunnen de prijsdalingen verergeren, wat leidt tot verdere instabiliteit van de markt.

Lichtpuntjes voor Ethereum

Toch is het niet allemaal kommer en kwel voor Ethereum. Data van Glassnode laten een stijging zien van nieuwe Ethereum-adressen, wat duidt op nieuwe interesse en potentiële steun voor de cryptocurrency. Deze groei zou de negatieve effecten van grootschalige uitverkopen kunnen opvangen en de prijs op termijn kunnen stabiliseren.

Bovendien suggereren analyses dat de huidige prijsniveaus een bodem zouden kunnen naderen, wat wijst op een potentiële ommekeer in de nabije toekomst. Als deze beoordeling stand houdt, zouden de recente prijsdalingen een koopkans kunnen bieden voor beleggers die geloven in de langetermijnwaarde van Ethereum.

The post Ethereum duikt omlaag terwijl ICO whale verkoopt: wat betekent dit voor ETH-handelaren? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!