Timothy Peterson, een bekende analist op X, heeft zijn voorspellingen over Bitcoin (BTC) gedeeld gebaseerd op historische data. Hij geeft Bitcoin een kans van 90% op een prijsdaling van 10 tot 20% binnen de komende 90 dagen, wat de koers onder de $60.000 zou brengen.

Deze sombere vooruitzicht wordt gecompliceerd door Petersons gelijktijdige voorspelling van een 66% kans dat Bitcoin juist met 50% zal stijgen in dezelfde periode. De tegenstrijdige voorspellingen leiden tot een mogelijke mediaankoers van $65.000, met een lager niveau op $52.000 en een mogelijke piek van $98.000 tegen oktober.

Optimisme temidden van de voorspelde volatiliteit

Hoewel de waarschuwing voor een daling sterk aanwezig is, is er ook een aanzienlijk optimisme in de markt. Het idee dat Bitcoin zou kunnen stijgen naar bijna $100.000 vormt een spannend vooruitzicht voor beleggers, ondanks de verwachte fluctuaties.

Dit optimisme wordt verder gevoed door de bredere economische context in de Verenigde Staten, waar dalende inflatie de deur opent voor mogelijke renteverlagingen door de Federal Reserve, wat positief zou kunnen zijn voor Bitcoin.

timothy peterson bitcoin 18 juni 2024
Bron: Timothy Peterson op X.

Technische analyse ondersteunt de kans op correctie

Rekt Capital, een andere technisch analist, ondersteunt het idee van een aankomende correctie. Hij voorspelt dat Bitcoin op korte termijn kan dalen naar $56.000, wat overeenkomt met eerdere patronen waarbij dit niveau een stevige bodem bleek na het bereiken van een piek van $73.800 dollar in maart.

Volgens zijn analyse blijft Bitcoin binnen een prijsbereik van $56.800 tot $73.800, wat duidt op een voortzetting van de recente volatiliteit.

De weg vooruit voor Bitcoin

Naast de directe marktanalyses, speelt de macro-economische omgeving een cruciale rol in de toekomstige prijsactie van Bitcoin.

De afnemende inflatie en de verwachte monetaire versoepeling door de Federal Reserve bieden een kansrijk scenario voor Bitcoin om te herstellen van eventuele correcties en wellicht zelfs een nieuwe parabolische groeifase in te gaan, zoals voorgesteld door analisten na de laatste halvering.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Bitcoin kan dalen tot $56.000 dollar, analisten doen sombere voorspellingen appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!