De Hoge Raad van de Verenigde Staten gaat een zaak behandelen over Nvidia’s inkomsten uit cryptomining. Deze zaak kan het moeilijker maken voor aandeelhouders om rechtszaken over effectenfraude aan te spannen.

Banner Default 5 (Laatste nieuws)

Te weinig details in aanklacht

Nvidia wil een rechtszaak van investeerders stoppen. Deze beschuldigen het bedrijf van misleiding over de afhankelijkheid van inkomsten uit cryptomining vóór de marktcrash in 2018. Maandag maakte de rechtbank bekend dat ze Nvidia’s argument zullen bekijken dat de klacht te weinig details bevat om door te gaan.

Als de Hoge Raad Nvidia gelijk geeft, krijgen bedrijven meer mogelijkheden om rechtszaken van aandeelhouders vroegtijdig te laten afwijzen. Dit bespaart kosten van een volledige verdediging. De zaak draait om de bescherming die het Congres bedrijven biedt onder de Private Securities Litigation Reform Act van 1995.

Eerder deze maand liet het hof weten een zaak tegen Meta Platforms te willen verwerpen. Deze zaak gaat over het dataschandaal met politiek adviesbureau Cambridge Analytica.

Omzet kwam door crypto mining en niet door gaming

In de zaak tegen Nvidia beweren aandeelhouders dat CEO Jensen Huang verzweeg dat de recordomzetgroei in 2017 en 2018 vooral kwam door verkoop van GeForce GPU’s voor mining, en niet door gaming.

Investeerders zeggen dat de volatiliteit van de cryptomarkt betekent dat Nvidia meer risico liep dan het bekendmaakte. In november 2018 kondigde Nvidia aan dat het de omzetverwachtingen niet had gehaald. Dit veroorzaakte een daling van de aandelen met meer dan 28% in twee dagen.

Aandeelhouders vertelden de Hoge Raad dat analisten Nvidia’s eerdere garanties als misleidend zagen. Nvidia had gezegd dat mining-gerelateerde vraag slechts een klein deel van de inkomsten uitmaakte.

In 2020 betaalde Nvidia 5,5 miljoen dollar om soortgelijke beschuldigingen van de Securities and Exchange Commission (SEC) te schikken.

Zo vlak voor en tijdens corona was het moeilijk voor gamers om betaalbare videokaarten te kopen. De meeste producten van Nvidia gingen toen vermoedelijk naar miningbedrijven.

The post Hoe afhankelijk is Nvidia van inkomsten uit crypto mining? Update over rechtszaak appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!