Ondanks dat sommige sceptici beweren dat de handel in spot Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) voorbij is, benadrukken recente rapporten van het onderzoeksbureau Bernstein iets anders. Analisten Gautam Chhugani en Mahika Sapra melden dat de vroege toewijzingen weliswaar gedomineerd werden door particuliere beleggers, maar dat er nu een flinke verschuiving plaatsvindt richting institutionele acceptatie.

Volgens de analisten staan Bitcoin ETF’s op het punt goedgekeurd te worden door grote wirehouses en omvangrijke private bankplatforms, mogelijk al in het derde of vierde kwartaal van dit jaar.

Institutionele handel als toegangspoort

De ‘basis handel’, waarbij institutionele beleggers tegelijkertijd spot Bitcoin ETF’s kopen en Bitcoin futures contracten verkopen, wordt gezien als een ‘Trojaans paard’ voor verdere adoptie. Deze handelsstrategie is bedoeld om te profiteren van het prijsverschil tussen de spot- en futuremarkt, waarbij de prijzen naar elkaar toe groeien.

Dit heeft de interesse gewekt van steeds meer institutionele beleggers die nu ‘net long’ posities overwegen naarmate ze vertrouwd raken met de verbeterde liquiditeit van ETF’s.

bitcoin koers 1 jaar
Bitcoin koers in het afgelopen jaar. Bron: Coinmarketcap.

Versnelling van instroom en toekomstige groei

Er wordt verwacht dat de instroom in Bitcoin ETF’s zal versnellen in de tweede helft van dit jaar. Dit zal voornamelijk aangedreven worden door grote financiële adviseurs die ETF’s goedkeuren en de allocatieruimte binnen bestaande portfolio’s benutten.

Volgens Bernstein tonen openbaringen van 13F aan dat vooral kleinere tot middelgrote adviseurs tussen de 0,1-0,3% van hun portfolio toewijzen aan Bitcoin ETF’s. De groei zal waarschijnlijk gestimuleerd worden door grotere adviseurs die aanzienlijke allocaties naar Bitcoin ETF’s verschuiven.

Lange termijn prijsdoelen en waarderingen

Bernstein heeft ambitieuze prijsdoelen gesteld voor Bitcoin, waarbij verwacht wordt dat de prijs zal stijgen tot ongeveer $200,000 tegen 2025, en zal doorgroeien tot $500,000 in 2029 en zelfs $1 miljoen dollar tegen 2033.

Deze verwachtingen zijn gebaseerd op een ongekende vraag die gedreven wordt door de marginale productiekosten van Bitcoin miners en de toenemende institutionele vraag via spot Bitcoin ETF’s.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Bernstein verwacht dat goedkeuring van Bitcoin ETF’s bij topbanken nabij is appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!