Volgens Julien Bittel van Global Macro Investor (GMI) staat Bitcoin (BTC) op het punt om een aanzienlijke stijging te ervaren, bekend als de “Bananen-zone”.

Dit is een periode van explosieve koersstijgingen, een term geïntroduceerd door GMI-oprichter Raoul Pal. Voordat deze fase kan beginnen, zijn er echter drie belangrijke trends die moeten omkeren.

Saaie periode

Bittel legt uit dat Bitcoin momenteel door een minder dynamische periode gaat, de “Saaie zone”, die voorafgaat aan de “Bananen-zone”. Hij benadrukt dat de overgang naar deze spannende groeiperiode afhangt van cruciale veranderingen in de marktdynamiek.

julien bittel bitcoin banaan zone
Bron: Julien Bittel op X.

Een analist van CryptoQuant benadrukt dat een duurzaam herstel van Bitcoin afhankelijk is van drie kritieke indicatoren. Ten eerste moet de verkoop door Bitcoin miners afnemen. Dit is logisch omdat hun inkomsten aanzienlijk zijn gedaald sinds de laatste halvering, waardoor hun dagelijkse inkomsten nu ongeveer $34 miljoen dollar bedragen. Ten tweede is een toename van stablecoin instromen noodzakelijk omdat het gebrek aan nieuwe uitgiften de liquiditeit heeft verlaagd en de volatiliteit van de koersen heeft beïnvloed.

Het aantal stablecoins in reserves van crypto beurzen is de afgelopen twee maanden met 10% gedaald tot 21,96 miljard dollar. Tot slot is het essentieel dat de uitstromen uit Bitcoin ETFs, zoals die van Fidelity en Grayscale Investments, verminderen omdat ze momenteel verkoopdruk op Bitcoin veroorzaken.

Periode van grilligheid

Bittel wijst op het gebrek aan significante prijsbewegingen en interpreteert dit als een teken van een “periode van zijwaartse grilligheid”. Dit wordt ondersteund door de pseudonieme analist Rekt Capital, die opmerkt dat het doorbreken van de neerwaartse trend een prijsomkering voor Bitcoin zou kunnen inluiden.

Op het moment van schrijven toont Bitcoin tekenen van een voorzichtig herstel. Na een terugval naar $64.000 dollar, is de koers weer gestegen naar $65.500 dollar, wat hoop biedt dat de laagste punten voor de digitale munt nu mogelijk achter ons liggen.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Bitcoin aan de vooravond van de “Bananen-zone”, volgens analist appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!