Consumers’ Research heeft een grootschalige campagne gelanceerd die de integriteit van stablecoin-uitgever Tether (USDT) ter discussie stelt en beschuldigingen van corruptie benadrukt.

De campagne, met een budget van meerdere miljoenen dollars, omvat onder andere een opvallend digitaal billboard op Times Square.

Billboard trekt aandacht op Times Square

Het middelpunt van de campagne is een massief digitaal billboard op Times Square, dat de tekst “Tetheredtocorruption” toont. Dit billboard is onderdeel van een bredere strategie die ook mobiele billboards omvat op sleutellocaties in Washington D.C. en New York City, naast een landelijke televisiereclame gesteund door een budget van zeven cijfers.

Bron: Eleanor Terrett op X.

Beschuldigingen van corrupte praktijken en crimineel gebruik

Will Hild, uitvoerend directeur van Consumers’ Research, legt uit: “Sinds onze oprichting in 1929 heeft Consumers’ Research gefungeerd als een soort buurtwacht op de markt, waarbij consumenten gewaarschuwd worden voor malafide actoren en onveilige producten.” Hij vervolgt: “We belichten Tether vanwege hun verdachte zakelijke praktijken, waaronder het decennialang weigeren om een audit uit te voeren en het routinematige gebruik van het product door terroristen en handelaars in drugs en mensen.”

De campagne bekritiseert Tether ook voor het weigeren van onafhankelijke audits en het zijn van een geprefereerde betaalmethode voor criminele activiteiten, inclusief drugshandel, mensenhandel, het ontduiken van sancties en het financieren van terroristische organisaties zoals Hamas.

Reactie van Tether op beschuldigingen

Ondanks aanhoudende onderzoeken wegens fraude heeft Tether nog geen passende certificering ondergaan om zijn activabezit te verifiëren.

Tether bestrijdt deze beschuldigingen door te verklaren dat hun activa volledig gedekt zijn en benadrukt hun samenwerking met de FBI en de Amerikaanse Geheime Dienst om hun platform te versterken tegen criminele activiteiten die stablecoins betreffen.

The post Tether centraal in grootse anti-corruptie billboard campagne op Times Square appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!