Jeremy Allaire, de CEO van Circle, heeft zijn visie gedeeld over de toekomst van stablecoins en de algehele adoptie van cryptocurrency.

Volgens Allaire kunnen stablecoins binnen tien jaar tot 10% van het “wereldwijde economische geld” uitmaken, wat een aanzienlijke stijging betekent in het gebruik en de acceptatie van deze digitale activa.

Factoren achter de explosieve groei

Allaire wees op verschillende factoren die naar verwachting zullen bijdragen aan een exponentiële groei in de adoptie van stablecoins. Een belangrijke factor is de toenemende acceptatie van deze technologie door enkele van de grootste betalingsbedrijven ter wereld, die de voordelen van publieke blockchains en stablecoins onderzoeken.

“De meeste grote betalingsbedrijven gebruiken actief deze technologie en verkennen hoe ze hun gebruik kunnen uitbreiden nu de voordelen van publieke ketens en stablecoins voor iedereen duidelijk worden,” legde Allaire uit in een post op X op 19 juni.

jeremy allaire circle tweet stablecoins en crypto
Bron: Jeremy Allaire op X.

De belofte van digitale dollars

Allaire besprak ook de rol die digitale dollars, verankerd in stablecoins zoals USDC, kunnen spelen in het vervullen van de belofte van inclusievere financiële diensten.

Hij benadrukte hoe deze digitale valuta’s de banktoegang voor onbanked personen kunnen vergroten, de kosten voor geldovermakingen kunnen verlagen en naadloze grensoverschrijdende handel mogelijk kunnen maken. De omvang van de adresserbare markt is volgens hem “in de miljarden.”

Marktvoorspellingen en huidige status

Allaire deed een gedurfde voorspelling dat stablecoins een steeds groter deel zullen uitmaken van de wereldwijde markt voor elektronisch geld, die wordt geschat op $100 biljoen. Hij stelde dat tegen het einde van 2025, stablecoins een “groter en groter deel” van deze markt zouden beslaan.

Om zijn voorspelling van 10% marktaandeel tegen 2034 waar te maken, moet de stablecoinmarkt groeien met een samengestelde jaarlijkse groeivoet van 47,7%.

Toekomst van cryptocurrency en on-chain organisaties

Naast zijn visie op stablecoins, is Allaire ook buitengewoon optimistisch over de bredere adoptie van cryptocurrency. Hij gelooft dat de adoptie kan uitbreiden naar “miljarden gebruikers” over “miljoenen applicaties” in de komende tien jaar of meer, met veel meer handel en financiën die worden uitgevoerd door slimme contracten op publieke blockchain infrastructuur.

Hij suggereerde zelfs dat sommige on-chain organisaties bepaalde multinationale bedrijven kunnen overtreffen in die periode, hoewel hij niet specificeerde hoe en in welke sectoren.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Circle CEO voorspelt massale adoptie van stablecoins binnen tien jaar appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!