Binance heeft formeel beroep aangetekend tegen een boete van $4,4 miljoen dollar, opgelegd door het Financial Transactions and Reports Analysis Centre van Canada (FINTRAC) in mei.

Volgens FINTRAC heeft Binance de regels voor het bestrijden van witwassen van geld en terrorismefinanciering (AML en CFT) overtreden, met name door niet te registreren als buitenlandse geldserviceonderneming en door niet te rapporteren over digitale valutatransacties die de $10.000 dollar overschreden.

In reactie hierop stelde Binance in een beroepschrift op 5 juni dat het zijn diensten niet specifiek op Canadese burgers had gericht en kondigde het aan de Canadese markt te verlaten vanwege de strenge regelgeving.

changpeng zhao canada binance tweet
Bron: Changpeng Zhao op X.

Internationale juridische uitdagingen

De juridische problemen van Binance blijven niet beperkt tot Canada. In november 2023 bereikte het bedrijf een schikking van $4,3 miljard dollar met de Amerikaanse autoriteiten, waarna Changpeng Zhao, de toenmalige CEO, gedwongen werd af te treden na het bekennen van een misdrijf. Zhao zit momenteel een gevangenisstraf van vier maanden uit.

In Nigeria leidden beschuldigingen van belastingontduiking en witwassen tot de detentie van twee executives van Binance. Nadeem Anjarwalla, een Brits en Keniaanse nationaliteit, wist te ontsnappen en bevond zich in Kenia ten tijde van de publicatie, terwijl Tigran Gambaryan, voormalig agent van de Amerikaanse belastingdienst, malaria opliep tijdens zijn detentie.

The post Binance daagt Canadese boete van $4,4 miljoen aan en trekt zich terug uit markt appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!