In de afgelopen twee weken hebben langetermijnbezitters en miners van Bitcoin (BTC) zich ontpopt als de grootste verkopers van de munt, met weinig tekenen van hernieuwde vraag, zo meldt een rapport van on-chain analysebedrijf CryptoQuant, dat met CoinDesk is gedeeld.

Volgens de gegevens die CryptoQuant bijhoudt, hebben de zogenoemde ‘crypto whales‘ – een term voor grote houders van een token – voor meer dan $1,2 miljard aan BTC verkocht. Het is waarschijnlijk dat deze transacties via makelaars zijn uitgevoerd en niet op de open markt plaatsvonden.

Afname van Bitcoin-bezit

“Handelaren verhogen nog steeds niet hun Bitcoin-bezittingen en de vraag naar groei bij grote houders blijft zwak,” schreven analisten. “De liquiditeit van stablecoins blijft afnemen, met de traagste groei sinds november 2023.”

Deze trend is zichtbaar sinds de Bitcoin-prijzen in laat mei nog boven de $70.000 handelden. De dalende UTXO (Unspent Transaction Output) leeftijdsbanden die door CryptoQuant worden bijgehouden, tonen een afname van de vraag. Een daling in de leeftijd van UTXO’s duidt meestal op een toename van activiteit en dus verkoop, terwijl een stijging duidt op meer houden in de markt.

bitcoin whales verkopen ki young ju
Bron: Ki Young Ju op X.

Miners verschuiven naar AI

Marktwaarnemers geven aan dat miners mogelijk steeds meer naar de bloeiende sector van kunstmatige intelligentie (AI) kijken in plaats van naar Bitcoin, wat leidt tot de verkoop van hun Bitcoin-beloningen in plaats van deze te behouden. Beide sectoren zijn sterk afhankelijk van krachtige rekenchips om gegevens te genereren en te onderhouden, een bron die mijnwerkers reeds bezitten.

“Een van de grootste trends sinds de Bitcoin halvering dit jaar is dat mijnwerkers steeds meer overstappen naar de AI-sector,” deelde Lucy Hu, senior analist bij crypto-fonds Metalpha, in een bericht op Telegram. “De daling van de mijnbeloningen heeft miners aangezet tot het zoeken van andere kanalen om inkomsten te verhogen. Met AI-bedrijven die energie-intensieve datacenters vereisen, genereren Bitcoin-mijnwerkers geleidelijk meer inkomsten uit verkopen aan AI-bedrijven.”

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Grote Bitcoin whales verkopen meer dan $1,2 miljard aan BTC in twee weken tijd appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!