In de afgelopen vier jaar is het aantal stablecoin transacties met meer dan 16 keer toegenomen, wat wijst op een massale adoptie van deze digitale valuta.

In april bereikte het maandelijkse transfer volume van stablecoins een recordhoogte van $1,68 biljoen dollar, tegenover slechts $100 miljard dollar in oktober 2020. Ondanks deze indrukwekkende groei, werd in mei 2024 een lichte daling in het transfer volume waargenomen.

Vertrouwen van investeerders

De toenemende marktkapitalisatie van stablecoins, die nu meer dan $162 miljard dollar bedraagt, getuigt van een groeiend vertrouwen onder investeerders. Dit is een stijging van 24% sinds begin dit jaar, toen de marktkapitalisatie nog $130 miljard dollar was.

De groeiende integratie van stablecoins in traditionele financiële systemen en betalingsnetwerken maakt ze praktischer en toegankelijker voor dagelijks gebruik.

stablecoin volume 4 jaar token terminal
Bron: Token Terminal op X.

Drijfveren achter de groei

De stijging van het stablecoin transfer volume is te wijten aan meerdere factoren. Ten eerste bieden stablecoins een bescherming tegen de volatiliteit van andere cryptovaluta, wat ze een aantrekkelijke optie maakt voor handelaren. Ten tweede heeft de toenemende adoptie van gedecentraliseerde financiële (DeFi) platforms, die vaak afhankelijk zijn van stablecoins voor transacties en liquiditeitsvoorziening, de vraag aangewakkerd.

Traditionele financiers gebruiken stablecoins ook voor internationale betalingen en individuele uitbetalingen, zoals salarissen, wat aangeeft dat stablecoins worden gebruikt als een alternatief voor conventionele systemen. Visa meldt dat er in de afgelopen periode een enorme groei is geweest in het gebruik van stablecoins, met maandelijks ongeveer $3,3 biljoen dollar verhandeld, voornamelijk voor grensoverschrijdende betalingen, uitbetalingen en acceptatie door handelaren.

Regulering en toekomstige beleidsvorming

De groeiende duidelijkheid in regelgeving rondom stablecoins in verschillende financiële gebieden heeft het vertrouwen in hun bruikbaarheid versterkt.

Er wordt ook gesproken over toekomstig beleid met betrekking tot stablecoins in de Verenigde Staten.

The post Stablecoins bereiken nieuwe records: $1,68 biljoen aan maandelijkse transacties appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!