Ondanks dat de echte zomer gestart is, vertoont de cryptomarkt nog weinig zomerse bewegingen. Crypto-analist Ansem voorspelt voor de komende periode dan ook een stabiel verloop voor Bitcoin (BTC) en Solana (SOL). Deze prognose is gebaseerd op een gedetailleerde analyse die Ansem deelde op X, waarin hij potentiële trends en belangrijke scenario’s benadrukte die de prestaties van deze assets zouden kunnen beïnvloeden.

Banner Solana 1

Consolidatiefase in plaats van groei

Volgens Ansem zullen Bitcoin en Solana waarschijnlijk geen grote koers-stijgingen doormaken vóór het einde van het derde of begin van het vierde kwartaal van dit jaar. Toch hebben ze hun stabiliteit boven de dieptepunten van maart weten te behouden. Dit laat zien dat er mogelijk een periode van consolidatie gaande is. Het bredere altcoin-landschap laat een meer gevarieerd beeld zien, met verschillende coins en tokens die uiteenlopende prijs-actie laten zien.

Technische analyse onthult marktbewegingen

Ansem’s analyse laat een periode van zijwaartse bewegingen zien die de basis zou kunnen leggen voor toekomstige prijsactie. Hoewel Bitcoin en Solana niet onder hun lows van maart zijn gezakt (wat kan wijzen op een consolidatiefase voorafgaand aan een volgende opwaarste beweging), geldt deze stabiliteit niet voor alle digital assets.

Mogelijke scenario’s voor Bitcoin en Solana

Ansem schetst daarbij ook een aantal verschillende scenario’s, waaronder de mogelijkheid dat Bitcoin en Solana als buitenbeentjes hun huidige lage consolidatieniveaus handhaven, met Bitcoin tussen $58.000 en $60.000 en Solana tussen $110 en $120. Een ander scenario is dat als BTC en SOL met de rest van de markt mee gaan, en ze de neerwaartse beweging van de bredere markt kunnen volgen. Dit zou mogelijk kunnen leiden tot een kortstondige daling, waarbij Bitcoin in het slechtste scenario naar $48.000 tot $52.000 zou kunnen dalen. Solana zou hierbij kunnen vallen naar niveau’s van ongeveer $85 tot $100.

Overeenkomsten in prijsgedrag en mogelijke Altseason

De wekelijkse prestaties lopen trouwens wel sterk uiteen; Bitcoin is met 6,4% gedaald, terwijl Solana als altcoin een veel scherpere daling van 14,3% heeft laten zien. Crypto-analist Moustache deelde zijn optimisme over de mogelijkheid van een aanstaande Altseason. Hierbij verwijst hij naar positieve signalen op de driemaandelijkse grafiek van Bitcoin.

The post Blijft het dit komende derde kwartaal zo kalm voor Bitcoin en Solana? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!