In een poging om de veiligheid te verbeteren en de functionaliteit uit te breiden, heeft de Cosmos Hub aangekondigd dat het van plan is om gereguleerde CosmWasm slimme contracten te integreren in de aankomende v18-upgrade. Deze belangrijke ontwikkeling, die medio juli wordt verwacht, introduceert een nieuwe laag van controle over de implementatie van slimme contracten binnen het Cosmos-ecosysteem.

Banner Default 5 (Laatste nieuws)

Governance-goedkeuring voor slimme contracten

In tegenstelling tot traditionele CosmWasm, waarbij iedereen vrij contracten kan implementeren, vereist gereguleerde CosmWasm voorafgaande goedkeuring door het Cosmos Hub-bestuur. Deze strikte aanpak minimaliseert het risico op misbruik en zorgt ervoor dat alleen hoogwaardige, grondig gecontroleerde contracten op het platform worden geïmplementeerd.

Governance-goedkeuring verkleint de kans dat kwaadaardige code het systeem binnendringt aanzienlijk, ontmoedigt de inzet van overbodige of onnodige contracten en houdt het netwerk schoon en efficiënt. Bovendien ontsluit gereguleerde CosmWasm het potentieel voor complexe functionaliteiten die via andere wegen lastig of onpraktisch zouden zijn.

Inzet van gespecialiseerde DAO’s

Cosmos Hub is van plan om gereguleerde CosmWasm te gebruiken voor de inzet van gespecialiseerde Decentralized Autonomous Organizations (DAO’s) zoals DAO DAO. Deze DAO’s zullen specifieke governance-aspecten beheren om de transparantie en efficiëntie in de besluitvorming te verbeteren. DAO DAO zal naar verwachting de eerste applicatie zijn die bij de lancering van v18 op gereguleerde CosmWasm wordt gebouwd.

Het Cosmos Hub-team zoekt actief naar feedback van de community over richtlijnen voor het implementeren van CosmWasm-contracten op de Hub versus alternatieve platforms zoals Neutron. Deze collaboratieve aanpak zorgt ervoor dat de nieuwe functies aansluiten bij de specifieke behoeften van het Cosmos-ecosysteem.

Osmosis viert derde verjaardag

Samenvallend met deze ontwikkeling viert Osmosis, een gedecentraliseerde exchange gebouwd op het Cosmos-ecosysteem, haar derde mainnet-verjaardag. Osmosis heeft 210 miljoen transacties verwerkt, 967.000 Osmosis-adressen geregistreerd en 1,8 miljoen OSMO verbrand. Het platform heeft 364 miljoen OSMO zien staken door 541.000 delegators, met 150 validators die het netwerk beveiligen.

Er zijn 729 governance-voorstellen ingediend die de richting van de ontwikkeling van het Osmosis-ecosysteem hebben bepaald, en de DEX heeft in totaal meer dan $34 miljard aan handelsvolume overtroffen. Met in totaal 24.700 commits is de opmerkelijke groei van Osmosis een bewijs van de toewijding van het team en de community, en toont het de innovatie en het potentieel binnen het Cosmos-ecosysteem.

The post Cosmos Hub zet in op veiligheid met permissioned smart contracts appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!