MicroStrategy blijft zijn positie in de cryptomarkt uitbreiden. Onlangs heeft het bedrijf, geleid door uitvoerend voorzitter Michael Saylor, een aanzienlijke hoeveelheid Bitcoin (BTC) verworven.

Met een recente aankoop van 11.931 BTC voor $786 miljoen dollar brengt het bedrijf zijn totale bezit op 226.331 tokens, met een waarde van net geen$ 15 miljard dollar tegen de huidige Bitcoin prijs van ongeveer $66.000 dollar.

Financieringsstrategieën en bedrijfsgroei

Deze laatste acquisitie volgde op een succesvolle uitgifte van converteerbare obligaties ter waarde van $800 miljoen dollar aan institutionele beleggers. Deze grootte was oorspronkelijk vastgesteld op $500 miljoen dollar, later verhoogd naar $700 miljoen dollar en uiteindelijk afgesloten op $800 miljoen dollar.

De netto-opbrengsten van deze uitgifte, geschat op ongeveer $786 miljoen dollar na aftrek van kortingen en commissies voor initiële kopers en geschatte uitgiftekosten, zijn voornamelijk gebruikt voor de aankoop van meer Bitcoin en voor algemene bedrijfsdoeleinden.

michael saylor microstrategy bitcoin aankoop
Bron: Michael Saylor op X.

Leiderschap in corporate Bitcoin investeringen

Sinds de start van hun Bitcoin accumulatie in 2020, heeft MicroStrategy geprobeerd een beweging te leiden om Bitcoin als reserve-activum te adopteren voor andere bedrijfsschatkisten.

Hoewel slechts een handvol bedrijven bescheiden hoeveelheden Bitcoin aan hun balans hebben toegevoegd, is met name Semler Scientific (SMLR) opgevallen, die de afgelopen drie weken niet alleen Bitcoin heeft toegevoegd als een relatief groot schatkistactivum, maar ook probeert de kapitaalmarkten aan te boren om Bitcoin te kopen in hoeveelheden die ver boven zijn huidige marktkapitalisatie uitstijgen.

Markteffecten en toekomstvisie

De aandelen van MicroStrategy zijn ongeveer vertienvoudigd sinds het bedrijf vier jaar geleden begon met het kopen van Bitcoin.

Ook de aandelen van Semler zijn met meer dan 60% gestegen sinds het bedrijf eind mei zijn eerste Bitcoin-aankopen bekendmaakte.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post MicroStrategy investeert bijna $800 miljoen in Bitcoin, totaal nu bijna $15 miljard waard appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!