De koers van Bitcoin (BTC) heeft het de afgelopen weken zwaar gehad. De grootste crypto munt ter wereld verloor ruim 10% van zijn waarde binnen een tijdsbestek van elf dagen. 

Het lijkt er echter op dat Bitcoin zich opnieuw klaar maakt voor een forse stijging. Momenteel wordt Bitcoin verhandeld rond $66.250 en ziet daarmee een stijging van 2,10%. 

Aantal Bitcoins op exchanges drastisch verandert sinds lancering Bitcoin ETF

Het aantal Bitcoins dat aanwezig is bij verschillende crypto exchanges, is sinds de lancering van de spot Bitcoin ETF’s flink vermindert. 

De gele lijn geeft de koers van Bitcoin aan, waarbij we kunnen waarnemen dat deze flink is gestegen in korte tijd. De groene lijn geeft het aantal Bitcoins op exchange aan, hierbij kunnen we zien dat sinds de lancering van de ETF’s in januari het aantal flink vermindert is. 

Dit heeft een positieve impact op de koers van Bitcoin. Het wordt namelijk moeilijker om Bitcoin via exchanges te verkrijgen, waardoor Bitcoin schaarster wordt. De schaarste zorgt er vervolgens voor dat de koers stijgt, omdat de vraag blijft groeien, terwijl het aanbod juist af neemt. 

Het begint er dus op te lijken dat de koers van Bitcoin dit jaar met een eventuele verrassing gaat afsluiten. Crypto analisten verwachtten dat dit jaar de koers van Bitcoin nog boven de $100.000 dollar zal staan en dat is met de komst van spot Bitcoin ETF’s en het flink verminderde aantal Bitcoins in omloop op exchanges zeer zeker mogelijk.

Wat zal de Bitcoin koers komende week gaan doen?

De koers van Bitcoin bevindt zich momenteel op een interessant punt. De afgelopen anderhalve week hebben we een dalende trend waargenomen, maar die lijkt op dit moment verbroken te worden.

Bitcoin technische analyse. Bron: Tradingview.

Als Bitcoin boven $67.000 weet uit te komen kunnen we de kanteling naar een uptrend bevestigen. Als het de bulls niet lukt om dit koerslevel te overwinnen dan is een verdere daling een logisch gevolg. Daarbij is het koerslevel rond $62.500 interessant om in de gaten te houden.

Als eindconclusie kan ik stellen dat het er op korte termijn wellicht niet al te best voor Bitcoin uit ziet en dat een verdere daling naar beneden geen rare uitkomst is in de komende weken. Op lange termijn ziet Bitcoin er echter zeer bullish uit. Nu circulerende Bitcoins in rap tempo beginnen af te nemen is een gigantische koersstijging op lange termijn bijna niet uit te sluiten.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Bitcoin bereidt zich voor op grote stijging: Gaat de koers naar $75.000? appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!