Het blockchain-analyseplatform Arkham heeft een beloning van $150.000 dollar uitgereikt aan crypto-speurder ZachXBT voor het onthullen dat de controversiële ondernemer Martin Shkreli achter het Donald Trump-geïnspireerde DJT-token zat.

Deze onthulling kwam op een cruciaal moment, gezien het token eerder deze week viraal ging door een ongegrond gerucht dat het direct verbonden zou zijn met voormalig president Donald Trump. Dit gerucht leidde tot een piek in de waarde van het token, die op een gegeven moment met meer dan 300% steeg.

Schkreli’s betrokkenheid en verdere complicaties

Later dinsdagavond kondigde Arkham de beloning van $150.000 aan voor wie de identiteit van de maker van het DJT-token kon aantonen. Niet lang daarna postte ZachXBT op het platform X dat Shkreli hem direct had bericht dat hij het token had gecreëerd met “Barron”, wat lijkt te verwijzen naar Barron Trump, de zoon van Donald Trump. Echter, er is nog geen bewijs dat Barron Trump daadwerkelijk heeft meegewerkt met Shkreli.

zachxbt arkham DJT onthulling
Bron: ZachXBT op X.

Diezelfde nacht bekende Shkreli tijdens een live sessie op X Spaces dat hij de maker was van DJT. Ondanks zijn verleden als CEO van Turing Pharmaceuticals, waar hij de prijs van een levensreddend medicijn met meer dan 5000% verhoogde, blijft Shkreli volhouden dat hij kan bewijzen dat Trump en/of zijn familie betrokken waren bij de creatie van het DJT-token. Trump’s campagneteam heeft niet gereageerd op herhaalde verzoeken om commentaar hierover.

ZachXBT’s doorslaggevende bewijs

ZachXBT leverde Arkham meer dan 1.000 bewijsstukken die Shkreli en Barron Trump linkten aan het DJT-token. Zijn onderzoek omvatte data van blockchain transacties en interacties binnen sociale media en chatgroepen, die de betrokkenheid van Shkreli bij het project versterkten.

Het onderzoek en de bekentenis van Shkreli hebben aandacht getrokken naar het DJT-token, wat leidde tot een waardestijging van 20.72% in de afgelopen 24 uur.

The post Crypto detective ZachXBT verdient $150.000 met onthulling maker DJT-token appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!