Slechts 10% van de totale Ethereum (ETH) voorraad is nog beschikbaar op beurzen, een daling die het laagste niveau in acht jaar tijd markeert.

Deze afname van Ethereum op exchanges zou kunnen wijzen op een strategie van slimme investeerders die anticiperen op een mogelijke waardestijging.

Recente koersontwikkelingen en toekomstverwachtingen

Na een periode van koersdalingen vertoont Ethereum enigszins tekenen van stabiliteit, met een daling naar $3,510 dollar wat neerkomt op een daling van ongeveer 1,5% in de laatste 24 uur.

De verwachtingen zijn gespannen als het gaat om de toekomstige bewegingen van Ethereum, vooral met de recente goedkeuring van de spot Ethereum ETF door de Securities and Exchange Commission (SEC) in de Verenigde Staten. Deze ontwikkeling zorgde eerder al voor een sprong in de koers van ongeveer 30% van $3,000 naar bijna $4,000 dollar.

ethereum voorraad beurzen glassnode
Bron: Glassnode.

Impact van de Ethereum ETF en marktreacties

De introductie van de Ethereum ETF leek aanvankelijk een nieuwe bull run te stimuleren, maar na het wegebben van de initiële hype zakte de koers weer. Ondanks deze dip blijven grote investeerders, ofwel de zogenaamde ‘Ethereum whales’, hun bezit uit exchanges wegtrekken.

De grootste uitstroom van Ethereum werd waargenomen in de laatste twee weken, met een recordafname van meer dan 336.000 ETH van Coinbase alleen al. Dit wordt door analisten gezien als een indicatie dat Ethereum momenteel ondergewaardeerd zou zijn.

Over een langere periode is er een duidelijke omgekeerde correlatie te zien tussen de dalende voorraad op beurzen en de stijgende Ethereum koers. Met de huidige lage voorraad en de aanhoudende interesse, suggereren sommige analisten dat de koers van Ethereum binnenkort nieuwe hoogten kan bereiken, mogelijk boven de $5,000.

Dit zou een stijging betekenen van meer dan 38% vanaf de huidige koers.

Slotoverwegingen

Terwijl Ethereum in het afgelopen jaar met ongeveer 108% is gestegen, ligt het nog steeds ongeveer 24% onder zijn hoogste punt ooit van $4,721.

Dit, samen met de lage voorraadniveaus en de verwachtingen rond de ETF-lancering, kan wijzen op een aanzienlijk opwaarts potentieel voor Ethereum in de komende maanden.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Ethereum voorraad bereikt laagste punt in 8 jaar: Signalen van een aanstaande bull run? appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!