De reserves van Bitcoin (BTC) miners hebben een laagtepunt bereikt dat sinds 2021 niet meer is gezien, met een huidig niveau van ongeveer 1,82 miljoen Bitcoins, zo blijkt uit gegevens van CryptoQuant. Aan het begin van het jaar hadden miners nog ongeveer 1,87 miljoen Bitcoins in reserve. Deze daling in reserves kan leiden tot een toename van het aanbod als miners beginnen met verkopen, wat de prijs kan drukken, afhankelijk van de vraag naar de digitale activa.

Ondanks de dalende reserves blijft de waarde van de holdings van miners, gemeten in Amerikaanse dollars, rond een recordhoogte van ongeveer $135 miljard. Dit is te danken aan de prijsstijging van Bitcoin in de afgelopen maanden, die sinds oktober 2023 een stijging van 150% heeft doorgemaakt.

Verkoopdruk en marktreacties

Volgens gegevens van CryptoQuant is de over-the-counter verkoop door Bitcoin-miners toegenomen tot het grootste dagelijkse volume sinds maart.

Dit kan wijzen op een strategie van de miners om hun financiële positie te stabiliseren door te profiteren van de hoge Bitcoin prijzen, ondanks de dalende hoeveelheid in reserve.

Bitcoin miners voorraad. Bron: IntoTheBlock.

Marktstemming en investeerdersgedrag

Santiment, een platform voor blockchain-intelligentie, meldt dat retailinvesteerders overwegend angstig of ongeïnteresseerd zijn ten aanzien van bitcoin, met prijzen die schommelen tussen $65,000 en $66,000 dollar.

Santiment suggereert dat geduld beloond zal worden temidden van de huidige marktstagnatie, aangezien de uitgebreide mate van angst en vermoeidheid onder handelaren, gecombineerd met accumulatie door grote spelers, vaak leidt tot marktherstel.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Bitcoin reserves van miners bereiken laagste niveau sinds 2010 appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!