Over de afgelopen twee weken zagen we de Bitcoin koers langzaam dalen. Analisten geloven nu dat de digitale munt zijn bodem heeft gevonden in de zone tussen de 63.000 en 65.000 dollar. “Bitcoin heeft waarschijnlijk zijn bodem te pakken in dit gebied”, aldus de Nederlandse Michaël van de Poppe in een publicatie van 20 juni op Twitter.

Waarom is dit de bodem?

Van de Poppe lijkt zijn analyse over de lokale bodem van Bitcoin te baseren op de voorzichtige opleving die het doormaakte van 64.950 naar 66.455 dollar op 20 juni.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Inmiddels zijn we echter weer afgezakt naar het niveau van 64.000 dollar. Dat neemt niet weg dat er alsnog sprake kan zijn van een bodem, maar Bitcoin blijft er op dit moment een beetje zwakjes uitzien. Op hetzelfde moment zagen we de beurzen in Amerika gisteren met rode cijfers afsluiten.

Als de Bitcoin koers zich op dit niveau weet te handhaven, dan is het volgens Van de Poppe een kwestie van tijd voordat er weer sprake is van opwaarts momentum.

“De omkering staat voor de deur”, aldus Van de Poppe.

Jelle sluit zich bij Van de Poppe aan

Zijn collega-analist Jelle sluit zich bij Van de Poppe aan. Hij ziet dat de bulls momenteel vechten om lokaal een higher low en een higher high op de kaarten te krijgen.

“De lokale marktstructuur van Bitcoin begint langzaam weer bullish te worden. Mijn focus ligt op het terugclaimen van de 66.000 dollar als een bevestiging van de kracht”, aldus Jelle.

Vooralsnog is er van kracht geen sprake voor Bitcoin, want de koers is over de afgelopen 24 uur met 3,12% gedaald naar het huidige niveau van 63.600 dollar. Over het afgelopen uur staat een daling van 1,03% op de borden.

Daarmee lijkt de volgende glijpartij van Bitcoin te beginnen. Waar gaat dit eindigen voor de digitale munt? Kunnen we straks weer onder de 60.000 dollar terechtkomen?

The post Analist: Bitcoin op lokale bodem op $63.000 appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!