BNB Chain heeft de Haber hard fork geactiveerd, die de BNB Evolution Proposal (BEP)-336 introduceert om gegevensopslag en -verwerking op het netwerk te optimaliseren.

De update, geïnspireerd door de Ethereum (ETH) Improvement Proposal (EIP)-4844, maakt gebruik van transacties die extra datasegmenten (blobs) bevatten. Dit concept stroomlijnt het verificatieproces aanzienlijk.

Drastische kostenreductie door BEP-336

Volgens BNB Chain leidt de implementatie van BEP-336 tot een vermindering van 90% in layer-2 kosten op de BNB Smart Chain (BSC). De kosten voor het gebruik van de optimistische rollup layer-2 oplossing opBNB zouden dalen tot ongeveer $0,0001.

Transacties hoeven niet langer individueel binnen elk blok te worden geverifieerd, maar worden binnen de gekoppelde blobs geverifieerd. Deze blobs, die grote blokken van data bevatten, worden uitsluitend beheerd door de BSC-cliënt en het prijsmechanisme is speciaal aangepast voor BSC.

bnb chain haber hard fork
Bron: BNB Chain op X.

Impact op BNB Greenfield en prijs van BNB

De update heeft ook gevolgen voor BNB Greenfield, een gedecentraliseerde opslagoplossing. “BlobHub”, een nieuwe laag voor gegevensarchivering, zal de gegevensopslag voor gedecentraliseerde applicaties (DApps) en layer-2 netwerken optimaliseren.

Tegelijkertijd ziet BNB, de native cryptocurrency van BNB Chain, flinke prijsschommelingen. Op 6 juni bereikte BNB een nieuw recordhoogte van $717,48 dollar, maar ervoer een correctie op 18 juni, waarbij de prijs daalde naar $579. Momenteel schommelt de prijs rond de $605 dollar bij Bybit.

Deze prijsstijging van BNB in de eerste week van juni overtrof de prestaties van de algemene cryptomarkt aanzienlijk, met een stijging van 19% ten opzichte van slechts 4,2% van de markt.

Koop je BNB voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post BNB Chain implementeert Haber hard fork: Vermindert kosten met 90% appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!