Germany BTC

De Duitse federale recherche (BKA) heeft onlangs meer dan $195 miljoen aan Bitcoin verkocht, welke in januari 2024 in beslag was genomen van een website met gekopieerde films. Dit blijkt uit recente rapporten.

Deze actie vertegenwoordigt een belangrijke stap van het agentschap, dat een deel van zijn grootste inbeslagname van cryptovaluta ooit liquideert.

Ook grote hoeveelheden Bitcoin verplaatst

Cryptojournaliste Laura Shin bracht via een X-bericht de enorme Bitcoin-uitverkoop van de BKA onder de aandacht. Volgens haar bericht verkoopt de Duitse overheid de Bitcoins die zijn verzameld door wat naar verluidt de grootste inbeslagname van cryptovaluta ooit is.

Op basis van gegevens van Arkham Intelligence begon de BKA op 19 juni met de verkoop van Bitcoin en verplaatste het $600 miljoen aan BTC. Van dit bedrag werd $130 miljoen naar beurzen zoals Kraken en Bitstamp gestuurd. De volgende dag maakte het team nog eens $65 miljoen aan Bitcoins over naar Coinbase.

In februari 2024 meldde Arkham Intelligence dat de Duitse autoriteiten 50.000 Bitcoins in beslag hadden genomen, destijds ter waarde van ongeveer $2,12 miljard. Arkham onthulde dat de Bitcoins in beslag waren genomen van Movie2k.to, een filmpiraterijwebsite die in 2013 actief was.

Nog meer dan $3 miljard aan BTC

Rapporten geven aan dat de overheid bekendmaakte dat de websitebeheerders grootschalige BTC-aankopen hadden gedaan met winsten uit advertentiekosten en abonnementsinkomsten. Alhoewel één van de beheerders vrijwillig 50.000 Bitcoins overmaakte naar de wallet die aan de BKA was gekoppeld, werd destijds niet bekendgemaakt of de overheid deze zou verkopen.

Op dit moment heeft de overheid nog steeds een substantieel saldo van $3,05 miljard in BTC. Terwijl de overheid de resterende BTC blijft verkopen, zouden grote spelers in de industrie van deze gelegenheid kunnen profiteren.

Crypto-analist Daan Crypto Trades merkte een opmerkelijke daling in de waarde van Bitcoin op ten tijde van de Bitcoin-overdracht door de overheid. Terwijl de BKA $425 miljoen van de totale $3 miljard+ verplaatste, onderging Bitcoin een daling van $500 in zijn waarde.

Het bericht Duitse recherche verkoopt meer dan $195 miljoen aan inbeslaggenomen Bitcoin verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!