Bitcoin (BTC) is gedaald tot onder de $64.000 dollar, het laagste niveau sinds half mei, als gevolg van verhoogde verkoopdruk op de markt. Deze huidige daling markeert een flinke terugval, aangezien Bitcoin voornamelijk zijwaarts of neerwaarts heeft gehandeld nadat het begin deze maand de $70.000 dollar had overschreden.

Sindsdien heeft het leidende digitale activum meer dan 10% van zijn winst in deze periode verloren.

Oorzaken van de prijsdaling

On-chain gegevens onthullen dat een deel van de recente verkoopdruk afkomstig was van Coinbase. Glassnode-gegevens tonen aan dat er binnen een tijdsbestek van 10 minuten voor $10 miljoen dollar aan spotverkopen werd geregistreerd, de hoogste hoeveelheid in een week.

Opmerkelijk is ook dat de Duitse overheid bijdraagt aan de huidige verkoopdruk door op 19 juni $600 miljoen dollar aan Bitcoin te verplaatsen, waarvan $195 miljoen dollar naar vier adressen ging, waaronder Kraken, Bitstamp en Coinbase.

bitcoin koers 24 uur.
Bitcoin koers in de afgelopen 24 uur. Bron: Coinmarketcap.

Marktanalyse

Marktdeskundigen hebben de huidige prijszwakte van Bitcoin toegeschreven aan toegenomen uitstromen van op de Amerikaanse markt gebaseerde spot Bitcoin exchange-traded funds (ETFs). Hoewel de belangstelling voor deze ETF’s toenam na hun goedkeuring in januari, met meer dan $53 miljard dollar aan instroom, is de afgelopen week een netto uitstroom van meer dan $900 miljoen dollar geregistreerd.

Bovendien hebben Bitcoin miners hun bezittingen van de hand gedaan vanwege de financiële druk die is ontstaan door de recente halvering van de beloningen.

Huidige marktontwikkelingen

Op dit moment noteert de Bitcoin prijs rond de $63.700 dollar, wat een daling van 3,5% betekent in de laatste 24 uur. Ethereum (ETH) staat 2,25% lager op $3.400 dollar en Solana (SOL) is met bijna 3,8% gedaald tot $132,24 dollar.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Bitcoin daalt naar laagste punt sinds mei en zakt naar $63.000 dollar appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!