XRP zit de afgelopen dagen in een dalende trend en heeft er zelfs voor gezorgd dat de digitale munt onder de $0,50 is gekomen. De daling biedt echter ook mogelijkheden en dat zien we onder andere terug in de open interest (OI).

Volgens gegevens van blockchain analyse platform CryptoQuant is de OI toegenomen, wat wordt gezien als een indicatie dat investeerders meer posities openen met de verwachting dat de prijs van XRP zal stijgen. Hoewel de stijgende OI samen met de prijs stijgende verwachtingen en acties van investeerders weerspiegelt, kan dit ook leiden tot plotselinge marktfluctuaties. Daarom is het verstandig om de komende tijd voorzichtig te zijn als.

Impact van de XRP-rechtszaak

De juridische strijd tussen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en Ripple is voelbaar. We zitten echter in de laatste fase van de rechtszaak waarin de overheidsinstantie een boete eist van bijna $2 miljard.

Op 13 juni verzocht Ripple de rechter om een boete van maximaal $10 miljoen. De SEC verwierp dit verzoek op 14 juni, met het argument dat de zaken niet vergelijkbaar zijn. De toezichthouder benadrukte dat een lagere boete niet in overeenstemming zou zijn met de doelstellingen van de civiele strafwetten. Afhankelijk van de uitkomst van de boete kan een aanzienlijke impact hebben op de XRP koers. Een positieve uitspraak, zoals we op 13 juli 2023 zagen, kan de prijs parabolisch doen stijgen. Toen zagen we een 100% waardestijging in slechts 24 uur.

Ripple samenwerking met 10 overheden

Ripple heeft een belangrijke stap gezet door samenwerkingen aan te kondigen met tien overheden om Central Bank Digital Currencies (CBDC’s) te ontwikkelen. Het initiatief werd bekendgemaakt door Ripple’s CEO Brad Garlinghouse en benadrukt de rol van het crypto bedrijf in de toekomst van nationale digitale valuta’s.

CBDC’s zijn digitale versies van nationale valuta’s en beloven een verhoogde efficiëntie en veiligheid in financiële systemen. Ripple’s blockchain technologie sluit daarbij goed aan doordat het snellere, veiligere en transparantere transacties mogelijk maakt. Hoewel details vertrouwelijk zijn, benadrukt Garlinghouse dat deze partnerschappen deel uitmaken van een bredere digitaliseringstrend in de financiële sector. Onder de betrokken landen zijn Georgië, Colombia, Bhutan, Palau en Montenegro.

Anycoin Direct geeft 1 miljoen PEPE cadeau

De meme-coin gekte is in volle gang en PEPE is een van de grootste sterren. Of deze hype blijvend is, valt nog te bezien. Maar met het gratis PEPE-aanbod van Anycoin Direct kun je in ieder geval zonder risico deelnemen aan deze opwindende ontwikkeling. Het is een unieke kans om te ontdekken wat de wereld van crypto te bieden heeft.

Nieuwe gebruikers ontvangen maar liefst 1 miljoen PEPE volledig gratis. Een mooie kans om kennis te maken met de wereld van meme-coins zonder eigen geld te riskeren.

Claim 1 miljoen PEPE

Het bericht XRP zakt onder $0,50: investeerders bereiden voor mogelijke stijging verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!