In de nieuwe aanvraag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft Fidelity, de vermogensbeheergigant, details bekendgemaakt over een zaadinvestering van $4,7 miljoen dollar voor hun nieuwe spot Etheeumr (ETH) exchange-traded fund (ETF).

FMR Capital, Inc., een dochteronderneming van Fidelity, heeft op 4 juni 125.000 aandelen gekocht tegen een prijs van ongeveer $38 per aandeel. Eerder in mei had FMR al één aandeel gekocht voor $40. De totale opbrengst van deze zaadmandjes bedroeg $4.749.975,00, waarvan op 4 juni 1.250 Ether werd gekocht.

Geen vermelding van kosten

Opmerkelijk is dat in Fidelity’s documentatie geen melding wordt gemaakt van eventuele kosten, wat overeenkomt met verklaringen van andere uitgevers van spot Ether ETF’s.

Eric Balchunas, senior ETF-analist bij Bloomberg, merkte op dat alleen Franklin tot nu toe een vergoeding heeft opgenomen, terwijl anderen, waaronder Bitwise, waarschijnlijk wachten op een indicatie van BlackRock voordat zij hun kostenstructuur onthullen.

fidelity ethereum s-1 formulier
Bron: Streetinsider.

Regelgevende vooruitgang en verwachtingen

De SEC heeft vorige maand 19b-4 formulieren goedgekeurd voor acht Ethereum ETF’s, maar de S-1 verklaringen van deze fondsen moeten nog effectief worden voordat de handel kan beginnen. Balchunas gaf aan dat er meer gewijzigde S-1 aanvragen ingediend worden en dat de bal nu bij de SEC ligt voor eventuele laatste wijzigingen en definitieve goedkeuring.

Hij blijft bij zijn schatting dat de Ether ETF’s rond 2 juli van start zullen gaan. Verder heeft Bitwise zijn registratieformulier aangepast en aangekondigd dat Pantera Capital Management LP interesse heeft om tot $100 miljoen aan aandelen te kopen, naast een zaadinvestering van $2,5 miljoen.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Fidelity onthult investering van $4,7 miljoen voor nieuw Ethereum ETF appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!