In een interview met Sjuul Follings, bekend als AltCryptoGems, uitgezonden door de Nederlandse cryptocurrency exchange BLOX, werden verschillende actuele trends in de cryptosector besproken.

Het gesprek, wat tijdens de Dutch Blockchain Days 2024 werd opgenomen, benadrukte voornamelijk de opkomst en invloed van memecoins, zoals Dogecoin (DOGE), binnen de crypto gemeenschap.

Aantrekken van nieuwe gebruikers via memecoins

Volgens Follings hebben memecoins een unieke positie verworven binnen de crypto wereld. Deze lichtzinnige en vaak op popcultuur gebaseerde valuta’s trekken nieuwe investeerders aan en kunnen leiden tot een bredere adoptie van cryptocurrencies wereldwijd.

Follings benadrukte dat, hoewel de huidige marktsentiment vooral gericht is op de populariteit van meme coins, er een geleidelijke verschuiving te verwachten is naar traditionele altcoins die een duidelijke utiliteit bieden, zoals Ethereum (ETH).

Toekomstvisie op altcoins en Bitcoin

Het interview ging verder in op de toekomst van zowel altcoins als Bitcoin (BTC). Follings wees op de blijvende populariteit van memecoins maar gaf aan dat er ook aanzienlijke ontwikkelingen zijn op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) in de crypto wereld.

AI-projecten, vooral AI-handelsbots, zullen naar verwachting een steeds grotere rol gaan spelen in handelspraktijken.

Invloed van externe gebeurtenissen

Verder werd besproken hoe externe gebeurtenissen, zoals politieke ontwikkelingen, een aanzienlijke impact kunnen hebben op de cryptomarkt en regelgeving.

Follings uitte optimisme over de toekomstige prestaties van Bitcoin tegen het einde van het jaar, met een mogelijke volgactie door altcoins in het daaropvolgende jaar.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Sjuul Follings bespreekt de rol van AI en memecoins in huidige crypto markt appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!