Hackers hebben het Twitter-account van rapper Curtis Jackson, beter bekend als 50 Cent, overgenomen om een frauduleuze Solana-token genaamd GUNIT te promoten. Deze zogenaamde pump-and-dump scam leidde tot een verlies van 300 miljoen dollar voordat mensen doorhadden dat het om oplichting ging.

50 Cent maakte via zijn Instagram bekend dat zijn account was gehackt.

Banner Default 5 (Laatste nieuws)

Slim bedacht

De afgelopen weken hebben veel beroemdheden hun eigen meme-munten gelanceerd, waardoor het leek alsof 50 Cent zijn Solana-munt via sociale media aanprees. Op vrijdagmiddag werd zijn Twitter-account overspoeld met berichten over de nieuwe Solana-munt. Beleggers verloren binnen enkele minuten miljoenen dollars aan crypto voordat de waarheid aan het licht kwam: oplichters hadden zijn account gehackt voor een pump-and-dump scam.

Het Twitter-account van 50 Cent plaatste op vrijdag meerdere tweets waarin de GUNIT-token werd gepromoot. De GUNIT-token is een nieuwe Solana-munt die via Pump.fun werd gelanceerd. De berichten waren gedetailleerd en verwezen naar het cognacmerk van de rapper. De aanvallers speelden ook in op recente celebrity-verhalen, zoals de promotie van de DADDY Coin door Andrew Tate.

Pump en dump

Binnen enkele minuten stroomde het geld naar de GUNIT-kas. De GUNIT-token had een handelsvolume van 18,6 miljoen dollar, waarvan het meeste binnen 40 minuten binnenkwam. De waarde van de token steeg met 8.000% voor een paar minuten voordat het weer kelderde. Binnen korte tijd daalde de liquiditeit van GUNIT drastisch, wat wantrouwen wekte.

De haastige investeringen begonnen al snel logisch te lijken. Veel meme-munten gelanceerd via Pump.fun stegen enorm in waarde met alleen al een celebrity-aanbeveling. Vorige week steeg de door Andrew Tate gepromote DADDY Coin van niets naar een marktkapitalisatie van 340 miljoen dollar. Ook Iggy Azalea’s MOTHER-token bereikte bijna net zo snel een enorme marktkapitalisatie.

50 Cent reageert op de hack

De berichten leken overtuigend voor sommige handelaren. 50 Cent merkte de hack van zijn Twitter op en kondigde dit aan via zijn Instagram-account. Hij bevestigde ook dat zijn website was gehackt.

‘Mijn Twitter is gehackt, ik heb geen associatie met deze crypto. Twitter heeft snel gehandeld om mijn account weer te beveiligen. Degene die dit deed, heeft 300 miljoen dollar in 30 minuten buitgemaakt.’

De rapper tagde zijn cognacmerk in zijn Instagram-post, net zoals de hackers deden in de GUNIT-berichten. Dit toont aan hoe nauwkeurig de oplichters te werk gingen. X (voorheen Twitter) vergrendelde zijn account om te voorkomen dat de hackers verdere actie konden ondernemen. De berichten van de hackers zijn momenteel niet meer toegankelijk op Twitter.

Kort na 50 Cent’s onthulling begon het plan van de aanvallers in elkaar te storten. Nieuwe aankopen stroomden nog steeds binnen omdat sommige investeerders nog niet doorhadden dat het om oplichting ging. De huidige marktkapitalisatie van de munt is ongeveer 150.000 dollar.

The post Hackers nemen Twitter-account 50 Cent over en promoten Solana scamcoin GUNIT appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!