De laatste ontwikkeling in de rechtszaak van de SEC tegen Ripple, is dat de rechter de aanklacht van misleidende verklaringen tegen CEO Brad Garlinghouse laat doorgaan. Garlinghouse beschouwt dit echter als een grote overwinning, omdat vier andere aanklachten tegen hem zijn afgewezen.

Banner Ripple 1

Verlies of grote overwinning voor Ripple?

De rechter uitte twijfels over een eerdere beslissing van een andere rechter, die stelde dat XRP geen effect is. Hamilton zei: ‘De rechtbank vindt niet dat een redelijke belegger winst zou verwachten uit algemene trends in de cryptomarkt, maar eerder uit de inspanningen van Ripple om het gebruik van XRP in grensoverschrijdende betalingen te bevorderen, onder andere.’

Deze uitspraak zorgde voor discussie binnen de gemeenschap, met veel “misleidende en feitelijk onjuiste koppen”. Garlinghouse verklaarde:

‘Om absoluut duidelijk te zijn, dit is een grote overwinning – alle groepsclaims in de rechtszaak zijn afgewezen, en niets in de beslissing verandert het feit dat XRP op zichzelf geen effect is (volgens de beslissing van de rechtbank in New York). De uitspraak in Californië heeft alle beschuldigingen afgewezen dat Ripple de federale effectenwetten zou hebben overtreden door XRP te verkopen.’

De uitspraak van de vorige dag beschuldigde de Ripple-CEO ervan XRP te promoten als een zeer, zeer langetermijninvestering terwijl hij miljoenen XRP verkocht op verschillende cryptobeurzen gedurende het jaar. Garlinghouse herhaalde zijn standpunt: ‘Wat betreft de ‘misleidende verklaringen’, ik sta achter wat ik heb gezegd en ik kijk ernaar uit om dat tijdens het proces toe te lichten.’

Wat is de originele aanklacht?

De rechtszaak tussen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en Ripple Labs draait om de vraag of de XRP-token een waardepapier is. Ofwel een security waar de SEC op mag handhaven.

De SEC beschuldigde Ripple in december 2020 van het verkopen van XRP in een niet-geregistreerde effectenaanbod (unregistered securities offering). Dit betekent dat Ripple XRP zou hebben verkocht zonder de regels van de SEC te volgen. De SEC beweert dat XRP een waardepapier is, omdat het een beleggingscontract is waarmee beleggers verwachten winst te behalen door de inspanningen van Ripple en anderen.

Ripple ontkent de beschuldigingen van de SEC en beweert dat XRP geen security is, maar een valuta net zoals Bitcoin en Ethereum.

The post Ripple rechtszaak, directeur Garlinghouse beschuldigd van misleidende verklaringen appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!