Volgens analisten van de crypto exchange Bitfinex zouden de zogenaamde ‘Politifi’ tokens, die geïnspireerd zijn op de huidige en voormalige Amerikaanse presidenten, aanzienlijke prijsschommelingen kunnen vertonen tijdens en na het aanstaande presidentiële debat tussen Joe Biden en Donald Trump op 27 juni.

Deze voorspelling werd onthuld in een notitie gedeeld met The Block, een vooraanstaand nieuwsplatform gespecialiseerd in cryptocurrency en blockchain.

Speculatieve politieke tokens

De tokens, waaronder Ethereum (ETH) gebaseerde zoals Super Trump en Maga, en Solana (SOL) gebaseerde zoals Jeo Boden en Doland Tremp, hebben te maken met extreme volatiliteit als gevolg van politieke evenementen.

Zo daalde Jeo Boden recentelijk met 22,3% en Doland Tremp met 12,029%. Deze tokens zijn speculatieve activa geworden die nauw verbonden zijn met de verkiezingsuitslagen.

politieke memecoins trump en biden
Bron: The Block op X.

Invloed van politieke optredens

“Er kan aanzienlijke beweging zijn voor de ‘Politifi’ tokens tijdens en na het debat, afhankelijk van de prestaties, aangezien deze tokens zelf zijn veranderd in speculatieve activa op basis van de verkiezingsresultaten,” melden de Bitfinex-analisten aan The Block.

Zij benadrukten ook dat Trump zich heeft gepositioneerd als de ‘Crypto President’, wat zijn invloed op de markt kan vergroten.

Beleid en regelgeving

Hoewel het debat tussen Trump en Biden kortstondig de regelgevende kaders die cryptocurrencies beïnvloeden zou kunnen bespreken, geven de analisten aan dat gedetailleerde beleidsaankondigingen en wetgevingsprocessen doorgaans duidelijker zijn dan de korte opmerkingen tijdens debatten.

Belastingen en marktimpact

De marktinteresse en mogelijke impact kunnen ook voortkomen uit discussies over algemene belastingen op kapitaalwinsten en specifieke belastingbeleid voor cryptovaluta.

“Wat interessant kan zijn en marktimpact kan hebben, is de discussie rond algemene belastingen op kapitaalwinsten en specifiek het belastingbeleid voor cryptovaluta,” voegen de analisten toe.

The post Debat Trump vs. Biden kan grote bewegingen veroorzaken in ‘Politifi’ tokens appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!