Bij Pantera Capital hebben experts Solana (SOL) onlangs aangeduid als het ‘macOS van de blockchains’. Deze vergelijking is terug te vinden in een nieuwe ‘Blockchain Letter’ waarin general partner Franklin Bi, portfolio manager Cosmo Jiang, en investeringsanalist Eric Wallach hun bewondering uiten voor Solana.

De opkomst van Solana in de strijd met Ethereum

De experts bij Pantera Capital erkennen de kracht van Ethereum (ETH), waar volgens hen 70 tot 80% van de blockchain ontwikkelaars actief zijn. Ondanks deze dominantie, zien zij Solana als een formidabele concurrent die aanzienlijke stappen heeft gemaakt in het afgelopen jaar.

“De dominantie van Ethereum wijkt voor een multipolair model, waarbij Solana belangrijke marktaandelen heeft veroverd. Deze verschuiving lijkt op hoe Microsoft aanvankelijk de computermarkt domineerde totdat Apple kwam met zijn verticaal geïntegreerde benadering,” leggen zij uit. Volgens hen is Solana nu de grootste uitdager voor de toekomst van blockchain ontwikkeling.

solana actieve gebruikers
Aantal actieve Solana gebruikers. Bron: Pantera.

Architecturale superioriteit van Solana

Net als Apple, concentreert Solana zich op de optimalisatie van gebruikerservaring, innovatie en beveiliging. Pantera Capital benadrukt verder dat Solana superieur is aan zowel Ethereum als Cosmos vanwege zijn architecturale voordelen.

Deze voordelen maken Solana bijzonder geschikt voor toepassingen zoals content distributie, gedecentraliseerde fysieke infrastructuurnetwerken (DePIN), en centrale limietorderboeken (CLOBs).

Solana als facilitator van kapitaalefficiënte financiële markten

Volgens Pantera Capital maakt de snelle blockchain van Solana het mogelijk om kapitaalefficiënte financiële markten te ontwikkelen, zoals de CLOB-gebaseerde Phoenix en het leningprotocol MarginFi.

In een onderzoeksrapport van maart wordt Solana ook geloofd voor zijn focus op het benutten van hardware om de Web3-ervaring te verbeteren.

Koop je Solana voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Solana: het macOS van de blockchain wereld volgens Pantera Capital appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!