De Federale Regering van Nigeria, vertegenwoordigd door de Minister van Informatie en Nationale Oriëntatie, Mohammed Idris, heeft ontkend dat Tigran Gambaryan, een topman van Binance, onder slechte omstandigheden wordt vastgehouden.

Deze ontkenning werd geuit na beweringen over de ongunstige detentie omstandigheden van Gambaryan in de Kuje Gevangenis. Minister Idris benadrukte dat Gambaryan toegang heeft tot kwalitatieve medische zorg en volledige consulaire diensten, terwijl hij de nadruk legde op de naleving van een rechtmatige rechtszaak en de integriteit van het gerechtelijk proces.

Reacties van Amerikaanse wetgevers

De verklaring van de minister volgde kort op een bezoek en een videopost op X door twee leden van het Amerikaanse Congres, de Republikeinse vertegenwoordiger French Hill en de Democratische vertegenwoordiger Chrissy Houlahan. Zij bezochten Gambaryan op 19 juni 2024 en riepen op tot zijn vrijlating.

De Amerikaanse wetgevers ondersteunen de oproep van Gambaryan’s echtgenote, Yuki, die heeft verzocht om zijn vrijlating, verwijzend naar een recent voorbeeld waarbij de Federale Inkomstendienst (FIRS) aanklachten liet vallen.

binance nigeria gezondheid tweet
Bron: Mohammed Idris op X.

Voortgang van de rechtszaak

Tijdens een zitting op 21 juni getuigde Abdulkadir Abbas, een directeur bij de Securities and Exchange Commission (SEC), dat Binance niet de benodigde registraties had verkregen om in Nigeria te opereren. Deze zaak, die wordt behandeld door de Economische en Financiële Misdrijven Commissie (EFCC), is uitgesteld tot 1 juli voor het vervolg van het kruisverhoor.

In deze context benadrukte minister Idris dat de detentie van Gambaryan is gebaseerd op een gerechtelijk bevel en dat alleen de rechtbank de voorwaarden kan wijzigen of zijn vrijlating kan bevelen. Hij verzekerde dat de federale regering van Nigeria het proces rechtmatig zal blijven volgen in haar streven om Binance voor het gerecht te brengen, een actie die eveneens in verschillende andere landen wordt nagestreefd.

Besluit

De federale regering van Nigeria blijft haar toewijding aan gerechtigheid en de integriteit van haar gerechtelijke processen benadrukken.

Tigran Gambaryan wordt met de uiterste eerlijkheid behandeld en zijn juridische en mensenrechten worden gedurende de gerechtelijke procedures beschermd, aldus Minister Idris.

The post Nigeria ontkent beweringen over slechte gezondheid Binance topman in detentie appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!