De cryptomarkt houdt zijn adem in nu bitcoin (BTC) een double top-patroon heeft gevormd. Met een recente daling van 70.000 dollar naar 63.000 dollar vragen beleggers zich af of dit het begin is van een bearish trend of slechts een tijdelijke correctie. Experts, waaronder 10x Research-oprichter Markus Thielen, wijzen op verschillende factoren die deze beweging kunnen verklaren. Thielen deelt daarbij een mogelijk koersdoel waar BTC de komende tijd naartoe zou kunnen bewegen.

Bitcoin koers naar 45.000 dollar?

Een double top, of dubbele top is een grafiekpatroon waarbij de koers twee keer eenzelfde hoogtepunt bereikt, met daartussen een daling. Dit patroon wordt vaak gezien als een bearish signaal. Markus Thielen, oprichter van 10x Research, bevestigt dit in een update:

“Technisch gezien lijkt bitcoin een dubbele top formatie te volgen, waarbij het steunniveau wordt getest. Deze grafiekformatie zou ons basisscenario moeten zijn, tenzij het ongeldig wordt. Deze formatie zou gemakkelijk kunnen leiden tot een daling naar $50.000 – zo niet $45.000.”

De bitcoin koers lijkt een dubbele top te vormen. - Bron: 10x Research.
De bitcoin koers lijkt een dubbele top te vormen. – Bron: 10x Research.

De huidige prijsdaling wordt toegeschreven aan verschillende factoren, waaronder versnelde verkoop door BTC miners. Daarnaast zijn er flinke uitstromen bij de Amerikaanse spot bitcoin beursfondsen (ETF’s) waargenomen en nemen investeerders winst nu de koers zo hoog staat. Deze combinatie van factoren zet druk op de bitcoin koers en gooit olie op het vuur van de speculatie over een mogelijke trendverandering.

Langere termijn mogelijk alsnog bullish voor BTC prijs

De aanstaande publicatie van de PCE prijsindex, de favoriete inflatie-indicator van de Federal Reserve, zou mogelijk verlichting kunnen bieden. Economen voorspellen een jaarlijkse stijging van 2,6 procent in zowel de headline als kern PCE. Greg Magadini, directeur derivaten bij Amberdata, merkt in zijn nieuwsbrief op: “Sterke economische data heeft afgelopen vrijdag [obligatie]rendementen hoger geduwd en edelmetalen lager. Dit blijft een obstakel voor digitale harde activa zoals crypto.”

Ondanks de huidige onzekerheid staan er op de langere termijn potentieel bullish factoren aan de horizon, schrijft Thielen. De Amerikaanse verkiezingen en consumentenprijsindex (CPI)-ontwikkelingen later dit jaar zouden een positieve invloed kunnen hebben op de cryptomarkt.

Hij waarschuwt echter voor overmatig optimisme, suggererend dat hij nu liever BTC verkoopt om lager weer in te kunnen kopen: “Bitcoin blijft dalen, en de liquiditeit neemt sterk af met dalende prijzen. Velen zijn bang om naar hun crypto-holdings te kijken en actie te ondernemen. Bitcoin prijzen zijn nog steeds relatief hoog, maar dit zou snel kunnen veranderen. Dit is het moment om moeilijke beslissingen te nemen.”

Het bericht Analist schokt bitcoin-investeerders, voorspelt val naar $45.000 verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!