Arthur Chong, een veteraan binnen de crypto-wereld, gelooft dat de jaren van extreem diepe dalingen iets van het verleden zijn voor Bitcoin. Hij verwacht dat Bitcoin en crypto zich in de toekomst meer zoals de aandelenmarkt gaan gedragen.

De volwassenwording van Bitcoin

“Genuanceerde opvatting: het is mogelijk dat de cryptomarkt volwassen wordt en dat we geen wilde dalingen van 70-80% meer zien iedere twee jaar. In plaats daarvan krijgen we een groeipad zoals die van de S&P 500 na de mondiale financiële crisis van 2008.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Afgezien van de COVID-19 crash van 2020 zit de Amerikaanse aandelenmarkt in een range die stijgende is en heeft iedere bear die roept om een gigantische crash het bij het verkeerde eind gehad. Wat echter ook opvalt is dat de rendementen steeds geconcentreerder raken in enkele grote aandelen”, aldus Cheong.

Als zijn theorie uitspeelt, dan verwacht hij dat we ook geen bullmarkten meer krijgen uit het verleden. Met name over altcoins is hij wat minder enthousiast. Hij verwacht, net als in de aandelenmarkt, dat het vooral de grote jongens zijn binnen crypto die de rendementen naar zich toetrekken.

Cheong lijkt dan ook vooral bullish over Bitcoin en ziet het wat minder zitten in altcoins, die volgens hem nu echt hun eigen pad moeten kiezen.

Altcoins moeten hun eigen pad kiezen

Om succesvol te zijn is het voor altcoins belangrijk dat ze hun eigen weg inslaan, zo is de overtuiging van Cheong.

Voor de komende tijd verwacht hij gelukkig wel een verbetering van de markt voor Bitcoin en de rest van crypto. Hij gelooft met name dat Bitcoin en Ethereum ondergewaardeerd zijn, omdat dit de enige twee digitale assets zijn die niet meer in de problemen komen met wetgevers.

“Ik denk dat de markt nog steeds niet heeft ingeprijsd dat Bitcoin en Ethereum de enige twee digitale assets zijn met zekerheid over hun wettelijke status”, aldus Cheong.

Die conclusie kwam afgelopen week, nadat Consensys bekendmaakt dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zijn rechtszaak tegen Ethereum laat vallen. Dat betekent in feite dat Ethereum nu kwalificeert als een digitale grondstof in de Verenigde Staten.

Daarmee is het voorbestaan van Ethereum, volgens Cheong, zo goed als gegarandeerd. Dat zou in theorie ook de weg vrijmaken voor investeringen van serieuze partijen, die dit soort zaken altijd willen afwachten.

The post Handelsveteraan: Bitcoin wordt volwassen, geen extreme dalingen meer appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!