De Bitcoin koers doet het alweer een paar weken minder goed en dat baart investeerders zorgen. Is er nog wel sprake van een bullmarkt? En kan Bitcoin de belangrijke steun op 60.000 dollar behouden? Deze week krijgen we waarschijnlijk een deel van de antwoorden op die belangrijke vragen.

Laagste Bitcoin koers in 6 weken

Na de teleurstellende weeksluiting van afgelopen nacht, is de Bitcoin koers afgedaald naar 62.000 dollar. Dat is het laagste koersniveau in 6 weken tijd voor Bitcoin. Wat dat betreft is het logisch dat het sentiment op dit moment wat zuur aanvoelt.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

“Bitcoin lijkt zwakker dan ik had verwacht en kan vanaf hier wat meer dalen”, zo schrijft Crypto Ed in zijn laatste publicatie op Twitter. Daarmee geeft Crypto Ed onbewust aan welk sentiment er momenteel rondom Bitcoin heerst.

Altcoins voelen op dit moment de meeste pijn van de ellende rondom de Bitcoin koers. Als Bitcoin op deze manier blijft bloeden, dan verwacht hij voor altcoins nog een daling van ongeveer 20% vanaf de huidige koersniveaus.

Volgens Daan Crypto Trades zijn we op een heel belangrijk niveau aangekomen voor Bitcoin. “Als er nog bulls over zijn die hier een higher low willen maken, dan is dit de plek om dat te doen”, aldus de analist.

Cruciale week voor Bitcoin

Niet alleen om prijstechnische redenen is het een cruciale week voor Bitcoin, ook vanuit macro-economisch perspectief komen er belangrijke momenten aan. Deze week krijgen we namelijk nieuwe werkloosheidscijfers uit de Verenigde Staten, maar ook de laatste schattingen voor de economische groei in Q2 2024.

Daarnaast staat vrijdag nog de belangrijkste inflatiemeter voor de Amerikaanse centrale bank op het programma. Wat dat betreft is er sprake van een goed gevulde macro-economische week voor Bitcoin.

Veel investeerders zullen zich focussen op de BBP-print van deze week, omdat er de afgelopen weken wat zorgen ontstonden over mogelijke stagflatie. Stagflatie is de economische term voor stijgende werkloosheid, hoge inflatie en economische krimp.

Die drie zaken bij elkaar zorgen voor een rampzalig klimaat voor investeringen. Laten we dus hopen dat de economische groei deze week meevalt, zodat we niet afglijden en de speculatie over een recessie in Amerika werkelijkheid wordt.

The post Kan Bitcoin de steun op $60.000 vasthouden? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!